Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

U HARMONIJI I LJUBAVI K JEDNOM CILJU


O novom, meksičkom, mafijaškom romanu, o njoj, o veridbi, lepoti, učenju, planovima... u kratkom intervjuu... Prelepa, prekrasna, multižanrovna književnica Dajana Diverno.


Ovih dana je izašao iz štampe vaš dvanaesti roman Zabranjena ljubav. Koliko saznajem roman je najavljivan 2009 godine. Kakav je osećaj nakon toliko vremena imati roman pred sobom?
DIVERNO: Divan. Da, roman je najavljivan 2009 godine, ali od njega se iz više razloga tada odustalo. To je tema koja pre svega prati jedno podneblje, region Srednje Amerike i Meksika, tema kojom se ne bave književnici na severu Bačke. Roman pripada kriminalističkim delima koji, kako reče moj recenzent, dokazuju sestrinsku narko-familijarnu vezu Latinske Amerike i Evrope. Svojevremeno sam imala predloge da se na osnovu dela snimi serija. Tada sam odustala od tog predloga, kao da sam želela da vidim da li mi se ovde trenutno nudi neka bolja varijanta.

Roman je objavljen i uskoro će biti dostupan čitalačkoj publici. Recite nam, pošto pominjete već region Latinske Amerike, da li planirate neke korake po tom pitanju?
DIVERNO: Da. Od proleća ove godine sam imala svega dve sestrinske varijante. Prva je bila evropska varijanta, da radim s delima i predstavljam Hrvatsku na planetarnim takmičenjima. Povela sam neke značajne razgovore u tom smeru, trebala sam preći da živim u Italiju. Ali stvari ne idu svojim tokom. Druga varijanta od proleća ove godine je bila ‘’tiha’’ varijanta – Južna Amerika.


Nadamo se kako će ‘’tiha’’ varijanta imati daleko veći uticaj na sve. Može se priznati da izgledate predivno. Šta je tome uzrok?
DIVERNO: Možda osećaj harmonije i sreće koji je u nekoj ravnoteži u meni. Dosta vremena u zadnje vreme provodim učeći jezike. Inače imam sklonost k tome. A mislim da čovek vredi onoliko koliko jezika govori.

Da li su i vaši romani koje sada pišete, pošto vi uvek nešto radite, u stilu Južne Amerike?
DIVERNO: Pa moglo bi se reći da jesu.Za neke ljude je sva ova tema novitet, ali ja nisam želela da govorim o tome kako se ne bi neposredno na sve to uticalo. Nisam imala sreću na tlu evropskog kontinenta, nisam želela da se unište moji izgledi na tlu nekog drugog kontinenta na našoj planeti.

I pošto je ovo kratak intervju od 5 pitanja da li ima nešto što biste rekli za kraj. Kad će biti promocija dela Zabranjena ljubav?
DIVERNO: Ne znam, mislim da neće biti promocija u Subotici. Roman će biti dostupan za čitalačku publiku u narednim danima. Za kraj bih poručila svima da u ovim teškim vremenima budu u harmoniji sami s sobom, jer je to najvažnije za razvoj ličnosti i duha. Učite jezike, brinite o sebi, i što je najvažnije budite zaljubljeni.


Post je objavljen 07.12.2012. u 23:17 sati.