Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Simbioza...




Simbioza...

Jutros sam se probudila suznih očiju. Pičkin dim da prostite od novinarskih uradaka neda mi mira. Neki bi rekli ne da mi mira. Ne, da. Da, ne. Oči mi bodu istupi novinara istraživača; Gordana Malića, Antuna Masle, Miljuša, Škaričićke, a da ne govorim brojnih komentatora levih, lijevih te desnih, bez šešira, sa šeširom, s bradom i brkovima te bez njih, s repićem, sa i bez fige u džepu, hrvatskom šupljem džepu.
Novinarstvo u Hrvata je profesija koja na najočitiji način pokazuje gdje su & što su tzv. intelektualci. Ljiga. Dno dna...Ulični dileri informacija.
Gledam u „NU 2“ kod Stankovića, Malića i čudim se s kojom lakoćom optužuje svog poslodavca koji mu je omogućio deset godina mirnog „istraživanja“ i dobro plaćenog života. Kako to? Zašto je to trpio?. Zašto je šutio gazda? Obostrani interes? „Globus“ i umrli „Nacional“ sam odavno prestala pratiti upravo zbog tih istraživačkih uradaka. „ Feral“ su mi naprasno pokopali. Nikako mi nije bilo jasno da netko svakog tjedna izbacuje novu aferu. Činilo mi se da nema jednostavnijeg istraživanja od novinarskog. Kakvi MEDILS-i, R.Boškovići, razni instituti, agencije...dani, mjeseci, godine kopanja po arhivi...
Odeš u kafanu, kavanu, birtiju, sa „žbirom“, prvim dodavačem se nađeš, pokupiš ponuđeni materijal i objaviš ga bez posljedica. Za sebe. Za onog drugog koga se to tiče, baš te briga. Afera do afere. Rezultat, nula! Istina, nitkoga ne zanima. Ni pisca, ni izdavača, ni popljuvanog, stavljenog na stup srama, a ni institucije u koje se kunu svi hrvatski predsjednici. Mediji u službi vlasti. Vlast u medijima.
Simbioza...


Vrijeme, vreme, vrime je istraživanja & otkrića. Tukac je otkrio G – točku. Ne, jednu, tri...




Post je objavljen 05.12.2012. u 08:23 sati.