Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Jaki: Čežnja za ženom

"Sve je bilo savrseno, cak se je i sunce smijesilo kao da se nista losega ne moze dogoditi ...

Drama je pocela kad je kcerka prisla majci, mojoj zeni, i zamolila da je odveze do prijateljice. Sasvim uobicajena stvar i kada su izasle iz kuce znao sam da sve skupa moze trajati dvadesetak minuta, jer ta prijateljica zivi na drugom kraju naseg malog naselja. Ostao sam sam i htio iskoristiti vrijeme za popravak vrata od kupatila koja se nisu bas najbolje zatvarala. Sigurno ce trebati i udariti nekoliko puta cekicem, a mozda i opsovati glasno, sto nikako nisam htio u prisustvu zene i kcerki. Usao sam u kupatilo i posao mi je isao od ruke brze nego li sam ocekivao. Za cas sam zavrsio i odlucio isprobati kako sve funkcionira, ukljuciv i zakljucavanje. Na moju zalost, odmah nakon sto sam okrenio kljuc shvatio sam da sam u velikom problemu. Naime, kljuc se je slomio i ostao sam unutra zatvoren, bez mogucnosti da izadjem. Brojne su mi misli jurile glavom i bezbroj scenarija sam zamisljao ... pokusavao sam se sjetiti je su li ulazna vrata od kuce zakljucana ili ne, je li sigurnosni lanac izunutra postavljen da cuva od otvaranja izvani, pa moja zena nece moci uci kada se vrati; da li ce se uopce brzo vratiti jer mozda ima za obaviti jos kakve poslove uz put, ili ce cak ostati svo vrijeme tamo sa kcerkama... I kako cu ja uopce izaci iz ove price?

Konacno, nakon iscekivanja i neopisive ceznje u trajanju ne vise od cetvrt sata, cuo sam je na vratima. Objasnjavao sam joj, vicuci kroz vrata, velicinu moga problema i cekao da me oslobodi iz neugodne i teske situacije. U pocetku je ona cak negodovala i trazila da izidjem vani jer da me niti ne cuje niti ne razumije...

Na moju srecu radilo se je o obicnome '0' univerzalnom kljucu kakvih imamo nekoliko u kuci i za pet minuta sam konacno bio spasen..."


(Objavljeno na yaki2b.blogspot, 02.12.2012.)

Post je objavljen 04.12.2012. u 04:54 sati.