Jučer mi Zmaj očitala lekciju iz primarne higijene.
Ta više neće samnom ni u dućan, ak se ne obrijem, ccccc.
Kuham juhicu, od svinjskih kostiju, da, dobro ste pročitali.
Mi kupimo one kosti od krmića, vratine, kajjaznamčegasvene i od toga isto kuhamo juhicu. Dosta povrća unutra i to tak dobro da ni normalno.
Ljudi mi se čude tome. I ja sam se čudil.
Probal i super. Kosti? To toliko mesa ima gore po njima, da juhica dobi dost na "jačini", a uvijek se tu nađe i vegete i kocke juhe.
Jedno vrijeme sam izbacil tu vegetu i kocku van iz upotrebe, no,
koliko god štetna bila, ipak je "pojačivač okusa".
Zapravo, u čitavoj igri je najbitnije povrće.
-si opral taj karfiol?
-a kak da ga operem, pa vidiš da je sav kvrgav i hartav?
-pod mlazom vode
-moš' si misliti kak bu mlaz isteral te beštije vani. Bu ih kuhanje sjebalo.
Ondak sam se setil pok. mame. Ona je znala, natopiti, npr. jagode u zdjelu sa vodom u koju je dela žlicu octa. Poslije se to još ispere i ni O, od octa, oca mu spalim.
Našel sam onog umaka od kamenica.
Popizdim na te hr deklaracije.
Uvijek ih naljepe tam di ne treba, no ova se dala odljepiti.
Ti trgovci zbilja imaju kokošiji mozak.
-na probaj
-tak, fuuuj, ne dolazi u obzir
-pa sad sam pral 2 sata suđe, čisti su mi prsti
-ne
-odi vrit
-naaa
-joj, kak je jaki
Probam ja,..................razočaran,....ni okusa ni mirisa.
Možda zato, kaj sam to nekada trošil od drugih firmi, pa znam kak treba imati okusa.
Sad si nekaj razmišljam o informatiki, kak je zaostala.
Masu vas komentira u stilu, pošalji, joj, bi probal,..........................
Po meni bu informatika dosegla svog vrhunca, kad buš prek ekrana mogel osjetiti mirisa i okusa.
O perverzijama Cyber sexa ni nebum, ono, sa palete si izabereš facu,
uštekaš maloga dole u onu toplu i vlažnu rupicu u kanti PC-a i
sam klikneš ENTER.
Inače, teorija sterilizacije kuhanjem u vodi, veli, da se treba kuhati barem uru vremena, a suhim zrakom,......na 170 stupnjeva, isto uru vremena.
Kod operacija, prvo, tri put potegnuti benzinom u istom smjeru, pa 3 X alkoholom, pa 3 X jodom.
Tek ondak ide:
-sestro, skalpel
Tijesto za juhu odavna ne kupujem.
Ja to na brzaka.
Jaje, sol, brašno, eventualno, par kapi vode, umutiti do gušćeg, kao gusto, a ne guska, viskoziteta, namakati vilicu u to i pustiti da se cijedi u kipuću juhu.
Tu sam malo pre rijetko, no, znam ja i bolje.
Ili!
Jedno jaje, žličica soli, cca 100 gr. brašna, zmjesiti, pa na ribež, direkt u juhu.
Pet minut posla, sviježe i znaš da je jajčana tjestenina, a ne neka kupovna, na bazi brašna i vode, kaj ti zmuti juhu u kašu.
Post je objavljen 03.12.2012. u 10:36 sati.