Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Odabrano sedam najboljih u folklornom a capella pjevanju



VUKOJEVCI - U Društvenom domu u Vukojevcima održana je županijska Smotra folklornog a capella pjevanja, na kojoj su nastupile pjevačke skupine iz Bekteža, Tenje, Velimirovca, Koške, Podgorača, Jakšića, Erduta, Požege, Zagrađa, Antunovca i Vukojevaca. Skupine su izvele tri pjesme - prva je bila desetarački dvostih (bećarac, svatovac ili drumarac), druga je bila izvorna slavonska pjesma, a treća je bila skladana pjesma inspirirana folklorom Slavonije. Nakon što su se izredali moćni glasovi muškog i ženskog folklornog izričaja te skupine u različitim narodnim nošnjama, dodatno pokazavši bogatstvo s ovih naših prostora, ocjenjivačka komisija, koju su činili Adam Pavić, Duško Topić i Zdravko Drenjančević, proglasila je najbolje skupine, koje će nastupiti na regionalnoj smotri “Alaj pjevam i pjevati znadem” u Slavonskom Brodu, prvog vikenda u veljači.

Tako na završno natjecanje odlaze muška i ženska pjevačka skupina iz Tenje te Koške, Antunovca, Velimirovca, Podgorača i Vukojevaca.

- Vrlo smo ugodno iznenađeni kvalitetom smotre, dvanaest skupina pokazalo je zavidno umijeće i znanje u izvođenju pjesama - rekao je Adam Pavić, član ocjenjivačke komisije, pohvalivši organizatora, HKD Vukojevci.

- Domaćini su nadmašili naša očekivanja, a po kvaliteti, organizaciji i broju sudionika ova je smotra bolja nego što je bila nedavna u Đakovu. Smotra u Vukojevcima jedna je od naboljih - naglasio je Adam Pavić.

Predsjednica HKD-a Vukojevci Antonija Antolović rekla je da su imali samo jedan cilj - što bolje prenijeti dašak atmosfere a capella pjevanja i očuvati folklornu baštinu. S.Fridl

Glas Slavonije

Post je objavljen 28.11.2012. u 09:11 sati.