Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PONOVNO POKRENUT ZBOR AGRARNIH NOVINARA



INFORMACIJA PRIPADA JAVNOSTI !

U tvrtki Gomolava d.d. u Šarampovu nedaleko Ivanić Grada 26. studenog okupili su se novinari članovi Hrvatskog novinarskog društva koji novinarski prate poljoprivredu u pisanim i elektroničkim medijima, a povod okupljanja novinara bilo je obnoviteljski sastanak i dogovor o aktivnom radu Zbora agrarnih novinara na razini cehovske organizacije. Taj Zbor s prekidima radi i postoji već 60 godina. Od kada je 2011. istekao četverogodišnji mandat zadnjoj predsjednici Zbora Verici Mađer Zbor nije djelovao, međutim izborom novog vodstva ponovnom počinje raditi.
Organizirani u Zbor, novinari koji prate poljoprivredu će tražiti ono što nisu mogli postići pojedinačno; brzu i istinitu informaciju koja je novinarima kako su to potvrdili, na njihovo traženje, često puta u Državnoj upravi bila uskraćena bez ikakvog objašnjenja. Zakon o pravu na pristup informacijama neće više biti mrtvo slovo na papiru za glasnogovornike, jer će se novinari organizirani u Zbor agrarnih novinara, koristiti svim za to predviđenim sredstvima, da bi dobili informaciju koju traže. Informacije iz djelatnosti poljoprivrede ne može imati tretman državne tajne.Informacija je osim toga novinarima osnovno sredstvo za rad. Informacija pripada javnosti koja je očekuje. Tko ima informaciju taj je u prednosti. U gospodarskom okruženju kakvo čini poljoprivreda, koja je vrlo široka zbog niz djelatnosti koje je sačinjavaju, informacija je sredstvo o kojoj ovisi poslovna odluka.
Za predsjednika Zbora agrarnih novinara izabran je Martin Vuković, novinar hrvatskog radija, radio Zagreba a dopredsjednica je Mirta Milas novinarka hrvatskog radija, radio Osijeka.

Image and video hosting by TinyPic
Novinari i članovi HND-a koji u medijima prate poljoprivredu, a koji su prisustvovali obnoviteljskom sastanku Zbora agrarnih novinara.
S lijeva: drugi red; Ivica Fodor, Damir Rukovanjski, Zlatko Šimić, Marinko Petković
prvi red; Martin Vuković, Mirta Milas, Davor Lončarić i suvlasnik portala AgroKlub- nije član HND-a

fotka: Margareta Zouhar Zec

Novinari HND-a koji su članovi Zbora agrarnih novinara, osim novinara sa fotografije, su slijedeći: Ante Vidaković, Dragan Vicković, Mladen Stubljar, Damir Svoboda, Zdenka Rupčić, Roberta Sorić, Tanja Pernička, Rajko Polić, Verica Mađer, Elvis Mileta, Vitomir Patko, Dragica Lemešić, San Katava, Ivanka Jelinčić Jurin, Marko Bjažić, Ana Alkheims, Maja Antonić Škarica i autorica teksta i bloga Margareta Zouhar Zec.









Post je objavljen 28.11.2012. u 06:42 sati.