Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Ah to vrijeme

Često smo skloni žaliti se na vrijeme, sa onim osvrtom da je prije bilo drugačije, da je sada sve poludilo, promjene klime galopiraju. Slažem se da su promjene u tijeku, no ide mi na jetru kada nam se skoro svaki dan servira kako su temperature nenormalno visoke, kao su iznad zabilježenih, kako...

A kako nam je pamčenje zapravo kratko! Zaboravili smo kako je to bilo prije samo godinu dana.
Kao podsjetnik stavljam ovu sliku učinjenju prošle godine na današnji dan, poslije podne uz more. Dan, dva prije sam se kupao a sezona je skoro neprekinuto trajala od svibnja do studenog.


27.11.2011.


Sjetih se i malo više unatrag kada sam odmah drugi, treči dan poslije nove godine koncem osamdesetih išao gljivariti oko Fužina pa sam ležao u travi iznad jezera i uživao u proljetnom danu. Sjetih se i Nove godine tamo neke '66, ako me sječanje ne vara, kada smo išli barkom u Opatiju i uživali sunčajući se u toplom proljetnom danu. Normalan je bio i snijeg na Učki već u listopadu i snijega je u Rijeci bilo početkom studenog. Bezbrojne su izmjene lijepog i ružnog vremena u periodu kada to nije "normalno". Pa kao je tome tako, zašto se uvijek čudimo da nas je nešto iznenadilo? I kada napokon budemo rekli: Da, klima se mijenja, ali nigdije nije zapisano kada točno budemo imali kakav dan, sunčano za kupanje ili snijeg do jaja.



Post je objavljen 27.11.2012. u 13:04 sati.