Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Proslavljena Nedjelja bračnih jubileja u Đakovu

U župi Dobrog pastira u Đakovu proslavljena je Nedjelja bračnih jubileja, 25. studenoga, kada je Katolička crkva slavila svetkovinu Krista Kralja. Bračne zavjete obnovilo je osam parova s 15 do 55 godina braka.

U homiliji o Kristu Kralju župnik Josip Ivešić osvrnuo se i na današnju situaciju u kojoj se dovodi u pitanje bračna zajednica kao institucija muškarca i žene te se nameću neki drugi oblici zajedničkog života. Župnik je istaknuo da je bračna zajednica nositeljica kršćanskog i društvenog života u kojoj bi trebali vladati ljubav, sloga i uzajamno praštanje. „Jaka i čvrsta obiteljska zajednica jamstvo je jakog i stabilnog društvenog i kršćanskog uređenja.“

U propovijedi se župnik dotaknuo i uvođenja spolnog odgoja u škole, koji u predloženom obliku, također dovodi u pitanje kršćansko viđenje bračnog i obiteljskog zajedništva.

Bračni parovi potom su pročitali zajedničku molitvu obnove zavjeta, a cijela župna zajednica molila je molitvu za obitelj. Na kraju misnog slavlja župnik je jubilarcima podijelio uspomene na proslavu bračnih jubileja.

Izvor: IKA

Post je objavljen 27.11.2012. u 08:14 sati.