Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinja

Aktualne akcije i kampanje

Apel EU za prestanak kozmetičkih pokusa na životinjama

Sudjelovali smo na službenom uručivanju peticije 'Reci ne okrutnim kozmetičkim proizvodima' Europskom parlamentu u Bruxellesu u listopadu o.g. Europska koalicija za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) skupila je 250.000 potpisa kako bi se okončali uvoz i prodaja kozmetike koja je testirana na životinjama u Europskoj uniji.
Mreža protiv napuštanja životinja
Prošloga mjeseca održali smo deseti sastanak Mreže protiv napuštanja životinja, s ciljem prezentacije dobrih primjera skloništa za životinje i održavanja radionica pisanja kaznenih prijava. Zapisnik s ovog sastanka možete pročitati ovdje.

Obilježen Svjetski dan veganstva
Povodom Svjetskog dana veganstva organizirali smo u Zagrebu degustacija biljnih mliječnih proizvoda, radionicu izrade bademovog mlijeka i postavili jumbo plakate. Ovom akcijom želja nam je bila potaknuti proizvodnju i konzumaciju biljnih mlijeka i upozoriti na neprirodnost konzumacije životinjskoga mlijeka. Objavili smo i kratki video nutricionistice Laure Sands.

Jesu li sva skloništa u Hrvatskoj pred zatvaranjem?!
Izvijestili smo javnost o alarmantnoj situaciji izazvanoj nerazumnim zahtjevima veterinarskih inspektora, što je rezultiralo zaustavljanjem udomljavanje životinja u skloništu u Dumovcu. Tražimo hitno omogućavanje rada skloništa, savjestan rad veterinarskih inspektora i ubrzavanje donošenja novoga Pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa.

Trebamo vašu pomoć!
Svim našim članovima, podupirateljima, simpatizerima, poslovnim suradnicima i predstavnicima medija uputili smo apel kojim molimo za financijsku pomoć zbog jako loše financijske situacije. Svi zainteresirani svoje članarine i donacije mogu uplatiti na IBAN: HR2023600001101531137 ili na drugi način.

Život na lancu nije život
Sa zagrebačkom grupom Picksiebner pokrenuli smo kampanju 'Život na lancu nije život' te u sklopu nje otisnuli jumbo i City Lights plakate i prigodni letak. Njome smo željeli ukazati da životinjama nije mjesto na na lancu. Objavili smo i fotografije koje prikazuju posljedice takvog odnosa prema životinjama. Zamolba za pomoć u prikupljanju potpisa peticije nalazi se ovdje.

Kome domljavanje nije fora?
U suradnji sa zagrebačkim Skloništem za nezbrinute životinje u Dumovcu i Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo održali smo još jednu akciju 'Udomljavanje je fora!'. Pozvali smo građane da ne kupuju životinje već da ih udomljuju te ukazali na problem blokade skloništa od strane veterinarske inspekcije.

Skloništu Udruge Pobjede u Osijeku ugrožen rad
Nakon što je veterinarska inspekcija blokirala i rad osječkog skloništa Udruge Pobjede, poslali smo dopis medijima kako bismo ukazali na početak ostvarenja crnoga scenarija s mogućim katastrofalnim posljedicama. Poslano je Otvoreno pismo ministru Jakovini u ime više od 30 udruga, a pozvali smo sve, kao i Udruga Pobjede, da se priključe spašavanju rada osječkog i drugih skloništa. Kako možete pomoći, pročitajte ovdje.

Blic vijesti
Veterinarskoj Državnom općinskom odvjetništvu u Kninu podnijeli smo prijavu za kažnjavanje odgovornih za mučenje i ubojstvo pijetla tijekom proslave svadbe.

Sve zainteresirane koji se tetoviranjem broja 269 žele priključiti inicijativi 'Solidarnost 269', koju su pokrenula trojica izraelskih aktivista žigošući se vrućim željezom, prijavnicu za organizirano tetoviranje u Hrvatskoj mogu ispuniti ovdje.

Peticija protiv usmrćivanja životinja u skloništima i druge peticije potpisivale su se na humanitarnom koncertu za Noinu Arku, na Interliberu i na našim štandovima, a moći će se potpisati i 27. studenoga na izložbi Marka Vučenika u Vip club-u.

Od novosti na webu pročitajte članke vrijedne pažnje: 'Nestašica hrane vodi svijet u biljnu prehranu', 'Vegetarijanci žive do čak 9,5 godina dulje', 'Policija za životinje u Hrvatskoj', 'Priče o mučenju životinja nauče vas da nikad ne odustanete', 'Jaja su loša za zdravlje koliko i pušenje!', 'Pokusi britanske vlade na majmunima i zamorcima', 'Svjetski dan veganstva i veganstvo' i 'Lica slobodnog uzgoja'.

Od ostalih zanimljivosti na webu posjetite našu bijelu listu na kojoj se sada nalazi i Ecover, novi wallpaper kalendar i novu nagradnu igru u kojoj dijelimo knjigu Komuniciranje sa životinjama autorice Margrit Coates. Tu je i nova kuharica Snaga sirovog Lene i Darka Jurića.

22. studenoga bili smo na promociji albuma za prava životinja 'Animal in Me' repera i vegana IFEEL-a, koji se u cijelosti može besplatno preuzeti ovdje.
Od novosti u našem web-katalogu sada možete nabaviti i jedinstvenu vegansku Sante pastu za zube s vitaminom B12. Odabirom artikala iz web-kataloga pomažete našem radu.

Galerija Gregoranić odlučila nam je pomoći prodajom djela Dimitrija Popovića u razdoblju 20.11.-15.12.2012., kada svi naši članovi i podupiratelji ostvaruju popust od 15%, dok kupljenim djelom pomažete nama u iznosu od 15% od prodanih djela.

Molimo sve koji se još nisu učlanili, a žele pomoći, da to učine preko web prijavnice, a postojeći članovi mogu svoje podatke ažurirati preko obrasca za promjenu.

Hvala svima koji nas redovito pratite, a sve vas, koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da u izborniku AnimaLista provjerite na koje sve načine možete podržati naš rad i pomoći životinjama. Vašu pomoć trebamo više nego ikada prije. Hvala!

Vaši Prijatelji životinja


Post je objavljen 27.11.2012. u 08:23 sati.