Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inspirationsart

Marketing

Crtanje desnom stranom mozga

je zanimljiva knjiga spisateljice i umjetnice Betty Edwards. U njoj su zanimljive vježbe crtanja i gledanja. Naravno i prije čitanja nešto sam pretpostavila...ali svakako ako se čovjek susreće sa crtanjem postoje zanimljive vježbe kao i podsjećanje na ono što sam i sama zaboravila. U svakom slučaju i ja sam se prihvatila crtanja kao da nikad nisam crtala i...eto....nacrtala...



"Cilj slikanja nije stvoriti sliku, koliko god to nerazumno zvučalo...Cilj je, što je u podlozi svakoga istinskog djela, izazvati stanje bivanja (istaknuo je Henri), stanje višeg djelovanja, više od običnog trenutka postojanja. (Slika) je samo usputni proizvod tog stanja, njegov trag, otisak." Iz Umjetničkog duha američkog slikara i učitelja Roberta Henrija, 1923.g.



"obrnuto crtanje prisiljava crtača na kognitivni prijelaz s načina rada dominantne lijeve polutke na način rada desne polutke."

Tako sam se i ja poslužila primjerom iz knjige i nacrtala konjanika. Bilo je zanimljivo vidjeti što će na kraju ispasti. Crtanje crteža naopako je uvijek dobra vježba za oko i onaj drugi mozak koji malo koristimo.
ristimo.

Post je objavljen 24.11.2012. u 20:09 sati.