Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milemylo

Marketing

Ah kako me zeznuo pa pa ...

Imam 33 godine! Da, navršio nema tome davno! Nije to velika stvar da o tome treba pisati blog, ali ja svoj život gledam kroz povečalo Isusovog života (?).
Ne dosljedno - da se razumijemo!
Ja ne nosim duge haljine, ne pijem alkohol ( vino ), ne hodam po vodi ( osim zimi kad se ta ista zaledi ), ne uskrsavam mrtve ( osim u knjigama koje pišem ), i u biti i nemam zajedničkih poveznica s Njim osim te famozne brojke 33!
33 - Isusove godine!
Tad je On postao poznat, tad se predstavio široj javnosti. Ne idem sad u detalje ali manje - više svi znaju kako je završila ta njegova 33-a godina.

Pribojavao sam se te 33-e iz više razloga.
Već krajem 32-e stvari su krenule na loše a ni pet godina prije nisu nudile pozitivu, tako da sam u jednu ruku već bio spreman na junačku smrt, ne baš doslovno onakvu kakvu je imao Isus, jel. Događaji u prvoj polovici ove godine išli su u prilog mojem strahu od 33-e godine - sve gore od goreg! A nemojmo zaboraviti da prognoziraju smak svijeta sljedeći mjesec! Baš kad sam ja navršio 33!!

No sad je onaj lik pa pa obznanio da se Isus rodio ipak par godina prije nego što se to mislilo!! Stvarno!? To onda znači da onda On nije imao 33 godine kad mu se to sve desilo!? Imao je 35? 37? Koliko?! Manje?
Što da ja sad radim?! Trebalo mi je par godina da se priviknem da ulazim u Isusove godine i kad san se skulirao sad odjednom nije uopće u pitanju 33-a godina!! Mislim, ok glup sam što tome pridodajem uopće pažnju, no ta mi se izreka "Isusove godine" urezala u glavu i ne izlazi. A sve zbog jednog kretena koji mi je to na njemu zabavan način dobacio: " Pazi se frend! Sad ulaziš u Isusove godine!"
I naravno, onaj filozof u meni odmah je počeo mljeti teorije o razlozima te izjave! To čini eto i dan danas! Da stvar bude još apsurdnija - ja uopće nisam vjernik!! A eto pridajem toliko važnosti Isusu i još Ga oslovljavam velikim slovima - zašto?! Jer volim si komplicirati život kad se ništa u njemu ne događa!

Zato me taj pa pa dobro zeznuo! Sad ne mogu praviti katastrofalne scenarije za svoju 33-u godinu, utemeljene na prikazu Isusa! Baš mu hvala na tome!
Ništa, pošto očito neću umrijeti ove godine mogu nastaviti s igranjem GTA! Ionako sam tek na 47% igrice!

Post je objavljen 24.11.2012. u 16:27 sati.