Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Vukići su deložirani zbog kamata na dug, a Sanaderu se kamate ne računaju!

Građanin na Vladinom Faceu: "Vukići su deložirani zbog kamata na dug, a Sanaderu se kamate ne računaju! Tko je ovdje lud?"

Piše: M.L.
Objavljeno prije 4 sata



NA FACEBOOK stranici Vlade jedan je građanin danas objavio, u najmanju ruku, zanimljiv post te izračunao koliki je točno Sanader do danas "nakupio" dug prema Hrvatskoj.

"Sanader treba vratiti 3.6 milijuna kuna koje je uzeo. OK. A što je s kamatama? Sanaderov dug po standardnoj kamati na dugovanje od 15 posto je do sada trebao narasti na cca 45 milijuna kuna. OK, postotci (za kamatu na dugovanje) su se kroz zadnjih 20 godina mijenjali, kao i način izračuna kamata (od 2008. se primjenjuje jednostavni kamatni račun ako se ne varam), pa recimo da nije bas 45 milijuna kuna, ali jest barem 40.

Oni nesretnici Vukići iz Zadra su deložirani nakon što im je dug od 70-tak tisuća kuna kroz 15-tak godina (ako i toliko) narastao na 600-tinjak tisuća kuna, znači skoro 9 puta im je narastao dug. Naš vrli demokratski Ivo, zvijezda vodilja naše mlade demokracije i prijatelj svih demokršćanskih stranaka u Europi - mora vratiti samo 3.6 mil kuna. Tko je ovdje lud?", napisao je građanin na Facebooku Vlade, a ubrzo je dobio i odgovor.

----------

lp, boro

http://budan.blog.hr/



Post je objavljen 23.11.2012. u 08:14 sati.