Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soy-mujer

Marketing

Zaboravi ime, djela su važna!


Vjerujem u vrhovno biće, stvoritelja svega živoga i neživoga. Vjerujem da smo stvoreni s nekom svrhom i da svoj život moramo podrediti nekom višem cilju, a ne pukom životarenju. Postoje različite religije, različita imena i priče o Stvoritelju. Zar je uistinu važno ime?
Smatram da je bit svake vjere ista, samo su putevi različiti... A ipak u ime religije mnogi ubijaju neistomišljenike (zapravo su oni nevjernici jer pravi vjernik bez obzira na to kojoj vjeroispovijesti pripada trudi se živjeti moralno). Zašto bi Kršćani bili u pravu, zašto Muslimani, zašto Židovi ili pripadnici bilo koje druge vjere? Zašto bi ikoja religija bila ona prava, istinita?
Stvoreni smo od istoga Stvoritelja, bez obzira na Njegovo ime. Pa zašto onda ne možemo živjeti kao braća, u ljubavi i miru? Zašto je ljudima toliko stalo za posjedovanjem, za vlašću nad drugima? Čemu ratovi, čemu ubijanja? U školi su nas učili da je čovjek najinteligentnije biće na Zemlji jer ima razum. Ja bih rekla da je najgluplje u cijelom svemiru... (sada generaliziram, radim upravo ono što mi se ne sviđa kod drugih jer je to izvor predrasuda i diskriminacija, ali ne mogu si pomoći u ovoj situaciji. Čovjek je uistinu glupo stvorenje...).


Post je objavljen 21.11.2012. u 10:56 sati.