Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geoterma

Marketing

Početak radova na ugradnji kaminskog ložišta - temelji :)

Kako su u dnevnom boravku pločice nije bio problem doći do podne ploče - po fugi . Fuga je izrezana pločice su 45x 45 cm određena je dimenzija "temelja" 45x90 cm i na tome treba stajati teret težine 400-500 kg - uza zid svakako , na sredini ploče to bi vjerojatno pretstavljalo problem ali uz rub ne. Ispod pločice je estrih debel 6-7 cm a ispod njega parna brana pa stiropor debljine 5 cm, pa parna brana pa ploča .
Malo alata - čitaj štemerica i pažljivo udri po pločicama.

Photobucket

Na zidu se nalazi iznad temelja utičnica centralnog usisivača , nju ćemo smjestiti u prostor za drva , tako da ostane dostupna.

Photobucketž

Razbijanje nakon pažlivog skidanja pločica ide štemericom , jeftinom iz Baumaxa , to mi je treća-kad radi radi , al nije za neki dugotrajni posao- ne piše ne pregrijavaj :)

Photobucket

Ispod je parna brana.

Photobucket

Lijepo se vidi armaturna mreža postavljena kao nosač cijevi podnog grijanja , kako smo znali da bu tu kamin nisu postavljene u ovome kutku cijevi za podno u estrih.



Ispod je i cijev centralnog usisivača koji još nije ugrađen , instalacija je al za apart još nema love.

Photobucket

Cijev je zaštićena samoljepivom spužvicom a na tlocrt temelja -na ploćicama je postavljen stiropor 2mm kako se beton ne bi oslanjao na pločice .

Photobucket

U oplatu od dašcica je izliven beton iz vreće gotovi 17 cm - brzo i čisto.

Photobucket


Na betonskom temelju je od Ytonga 10 cm sazidano postolje pa druga ploča sada 5 cm sa armaturnom mrežom

Photobucket

Na tu gornu nosivu ploču je fleksibilnim ljepilom zaljepljeno 2 reda crijepova kako vrući kamin ne bi imao direktni dodir sa betonom.

Photobucket

Na to je postavljeno ložište od 100 kg znači ukupno do sada oko 250 kg :),preostalo je još izmjestiti prekidač za svjetlo kako ne bi ostao zazidan u kaminu.

Photobucket

Normalno kada sam nabavio cijevi za dimnjak isto većer je isproban i kamin , sve radi po planu , cijevi su mi prisjele , cijevi i koljena cijenom kao pola ložišta , čista ucijena , al su od debele pločevine , nadam se da će trajati dugo.







Post je objavljen 19.11.2012. u 23:55 sati.