Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #135 - Pisma, pomaknuta

Pisma, pomaknuta
Provela sam danas pola dana dopisujući se sa cijenjenim gospodinom Andreom A. Feldmanom koji me obavijestio da je moja e-mail osvojila 15.000 dolara. U nagradna igra i izvlačenje. Pa smo se dopisivali, Andrea, Google Translate i ja.
Neki dan sam se dopisivala sa Sophie nešto koja me pokušala zainteresirati za pilule od kojih će mi pimpek biti veći. Silno me zanimalo kako će se to dogoditi, s obzirom da rečeni organ - osim metaforički - nemam. Nisam dobila odgovor, šteta.

Ja stvarno volim takve zvizdarije.
Kao moj susjed, recimo, koji se dopisuje tako da mi ostavi pismo zalijepljeno izolir trakom na vratima.
"Susjeda, nemojte ostavljati bicikl pred vratima." (Ostavljala sam ga pred svojim ulaznim vratima, kat iznad njega. A zgrada je mala. No, on je predstavnik stanara.) Prvo sam mislila poludjeti i reći mu sve što mislim o njegovoj analnoj osobnosti, a onda sam mu napisala pismo i zalijepila mu ga na vrata.
"Zašto?"
Bez odgovora. Tjedan dana kasnije, novo pismo - izolir traka, vrata mog stana.
"Ostavljajte ga u podrumu."
O, zabava. Opet ja, selotejp, njegova vrata. "Nemam ključ."
Drugo jutro - u 5 ujutro - izlazim na trčanje, a na vratima zalijepljen ključ. "Evo."
Idila tu ne staje. Držala sam bicikl ravno 10 dana u podrumu kad dolazim kući, a novo je pismo zalijepljeno izolir trakom na vratima.
"Susjeda, bojao sam se da vam ne srušim bicikl pa sam postavio kuku na koju ga možete vezati i kupio vam lokot. Prilažem ključeve."
Umalo sam se zagutila od smijeha.
"Hvala. Potpis: susjeda."

Svojedobno sam pisala jako nadahnuta pisma gospodinu Mudriniću, usred raskida jednog od svojih ugovora s T-comom.
Počinjalo je s: "Jeste li vi jebeno normalni?"

Najponosnija sam na seriju pisama gospodinu Franji Lukoviću u Zagrebačku banku. Negdje ih još imam, ali sukus bi bio sljedeći:
Poštovani gospodine Lukoviću. Htjela bih vas, kao suvlasnika svojeg stana, obavijestiti da je istome hitno potrebno preuređenje, krečenje, a i lakiranje parketa. Bila bih to spremna sama isfinancirati, no kako ste vi, kao suvlasnik i kreditor našli za shodno da mi u 20 mjeseci četiri puta jednostrano povećate kamatu te za 70 posto uvećate ratu, molim vas da shvatite svoje suvlasničke obaveze ozbiljno te sudjelujete u financiranju radova kojima će naš zajednički stan izgledati nešto ljepše nego dosad.
Nije odgovorio.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 19.11.2012. u 23:01 sati.