Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Prva misa na hrvatskom jeziku u Dohi, Katar

U subotu 17.11.2012. u crkvi “Our Lady of Rosary” po prvi puta na Bliskom Istoku održana je sveta misa na hrvatskom jeziku koju je predvodio apostolski nuncij za Kuvajt,UAE,Jemen, Bahrein i Katar, nadbiskup Petar Rajič. U prisustvu oko stotinu hrvatskih vjernika, članova Hrvatskog kluba te ambasadora RH u Kataru g.Tomislava Bošnjaka.






Misa je služena povodom blagdana sv. Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca i mučenika, a posvećena svim Hrvatima u Kataru kao i misa zahvalnica za oslobađanje naših generala Gotovine i Markača.

Nadbiskup u prigodnoj propovjedi nije skrivao radost i zadovoljstvo te istaknuo da tjekom svojih 25 godina služenja nije mogao ni zamisliti da će biti u prilici odrzati svetu misu na hrvatskom jeziku na ovim prostorima. Također je naglasio da se smo mi Hrvati mali narod, ali da imamo 14 stoljeća dugu tradiciju katoličanstva te poručio da se potaknuti riječima iz Sv.Evanđelja ne stidimo svjedočenja svoje vjere, da poštujemo svoju braću, poštivamo jedni druge i u radu i u životu te da se zalažemo jedni za druge u zajedništvu bez sebičnosti i “kulture individue”.

Život u inozemstvu, daleko od svojih obitelji i rad u teškim klimatskim uvjetima nije lagan, ali se uz ustrajnost, poštenje i istinu naš trud uvijek na kraju isplati.

Svečano misno slavlje uveličao je i spontano okupljen muški zbor članova Hrvatskog kluba Katar koji je otpjevao pjesmu oca Petra Perica “Do nebesa nek se ori” i “Zdravo Djevo”.

Na kraju svete mise Nadbiskup je podjelio Božji Blagoslov i u ime Pape Benedikta XVI svim prisutnim vjernicima, njihovim obiteljima kao i svim ljudima u Kataru.



prenosimo:Hrvatsko društvo Katar

Post je objavljen 19.11.2012. u 10:17 sati.