Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

JazzTime Rijeka 2012

Prisustvovao sam završnoj večeri, živimo sve brže i sve manje vremena imamo za takve izlaske i uživao sam. Vladimir Gašparović Gašo, preminuli meštar koji je pokrenuo ovu manifestaciju održanu po 21. put bi bio zadovoljan.
Zbilja rijetko uživam u domaćem jazzu, to je sinoć bio slučaj. Ulogu predskupine su imali Spart Jazz, bend Riječanina Spartaca Črnjarića široj javnosti ne toliko poznatog jazz veterana, pod širu javnost ubrajam sebe. Tip je samozatajan, evo kod mene samo na jednoj fotki, za razliku od svih naših velikana ni u kojem pogledu nije najbolji, ali bend mu perfektno zvuči. Astrid Kuljanić na bisu nenadmašna, ljudi moji, to je trebalo doživjeti.



U stanci mi se javila jazz zvijezda nešto mlađe generacije iz poznate glazbene obitelji Cech. To mi se sve češće događa na "događanjima", moje generacije jednostavno nema, predali se.



Zvijezde večeri "Winstone/Gesing/Venier" nisu bilo tko, jedan njihov album je bio nominiran i za jazz album nr.1 te godine u svijetu. Početak i kraj su bili perfektni, negdje je nakratko izgubljena nit, ma ventilacija nije najbolja u dvorani. Završit ću u svom stilu, ovaj put mi ni najmanje nije žao 50 kuna koje sam dao za ulaznicu, nadam se da je nešto od toga otišlo i u džep sjajnih jazzera.



Post je objavljen 18.11.2012. u 08:44 sati.