Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/evanovizeland

Marketing

Vrijeme

Kad sad malo bolje pogledam, klima je tu slična kao i kod nas, što znači donekle pravilne izmjene godišnjih doba.
Nisam mislila da je tako kad sam došla tu, mislila sam da su veće vrućine i sve kao i u Australiji, ali dosta je to daleko i drugačije je sve, što je i bolje. Po meni je klima fenomenalna.
Ljeta su topla i vruća i zna biti i kišnih dana, što i nije tako loše da se čovjek malo osvježi.
Međutim, temperature budu do 35 stupnjeva, što znači da nema takvih velikih vrućina kao kod nas i sparine nema, sve je relativno blizu obale i uvijek je neki povjetarac, nema takve vlage u zraku. No, moram reći da mi se dosta ljudi žalilo da im je prošlo ljeto bilo užas, jako kišno i bez pravih toplih i vrućih dana, jako loše vrijeme, pa se nadam da im ovo bude bolje. Jako su nesretni zbog toga bili.
Proljeća i jeseni su ok, bude vrlo toplih dana, ali noći su jako hladne, velike su temperaturne razlike između dana i noći. Bilo je nedavno dana
da je bio mraz ujutro i oko nule, a preko dana je bilo i više od 20 stupnjeva. Sad nam je proljeće pravo tu, a ljeto će početi za nekih mjesec, mjesec i pol dana.
Zime budu hladne, ali ne tako kao kod nas, najniže temperature ove zime su bile oko -8 i to je to. Snijega ima, u nizinama baš i ne, padne, ali se ne zadržava dugo, ali u planinama ima puno snijega, ima ga na vrhovima tu oko nas još uvijek i izgleda predivno. U nekim višim predjelima se zadržava čak i duže. Ovo je jedna moja sličica sa snijega ove godine, nisu planine, ali su viši predjeli.
Sve je tu negdje, ali opet ima neke razlike između Južnog i Sjevernog otoka. Recimo, na Sjevernom otoku je više kiše i lošijih dana nego tu dolje, što je i normalno.
Uglavnom, po meni, klima je savršena, ljeta nisu prevruća, a zime nisu prehladne, sve je savršeno umjereno. :)



Post je objavljen 17.11.2012. u 05:05 sati.