Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Hagom protiv balvana

I ja sam, kao čitava Hrvatska s nestrpljenjem čekao konačnu presudu, nadajuči se duboko u sebi da će ipak pravda pobijediti. Već tokom čitanja, kada je postajalo jasno da je pravda pobijedila sreći nije bilo kraja. I zašto ne priznati, bila je i pokoja suza sretnica.

S jednakim sam nestrpljenjem čekao da čujem prekogranične reakcije na presudu, iako sam znao kakve će biti i nisu me iznenadile. Iskreno rečeno, bio sam sretan kada sam vidjeo s koliko je gorčine popračeno oslobađanje generala, oslobađanje naše Hrvatske okova genocidnosti.

Gledajuči te prekogranične ratnike, četničke vojvode koji su se dičili svojim četnikovanjem vidjeo sam u njihovoj gorčini veličinu njihovog poraza. Osuda generala ostavila bi im mogučnost vječitog izgovora zbog poraza. Na ovaj način moraju sebi i svome narodu priznati da su rat čisto izgubili, a ne na način kako su to stalno pokušavali prikazivati. Moraju priznati da su pobijedili srce i bolji protivnik, ljubav prema Domovini. A kako da to prizna netko tko se do juče busao u prsa kako: Oni neznaju raditi ali znaju ratovati!

U ovoj konačnoj presudi izgubili su sve i oni koji nisu željeli priznati da su bacali cvijeće pod tenkove koji su iz Beograda kretali prema Hrvatskoj. Izgubili su oni koji su balvanima htjeli graditi nekakvu svoju državu u državi koja im je dala sve. Izgubili su i oni koji su otišli u organiziranim zbjegovima a svoj su kukavičluk godinama sakrivali iza "Zločinaćkog podhvata". Izgubili su svi oni koji su tenkovima gazili čitava sela zajedno sa stanovništvom. Izgubili su svi oni koju su čitava hrvatska sela i mjesta iseljavali pod patronatom UNPROFOR-a. Izgubili su svi oni koji su svoju nečistu savjest željeli sakriti iza nametanja krivnje onima koje su htijeli izbrisati, onima koji su ih pobijedili u jednoj od najčišćih pobjeda.

Jadno je slušati i one koji su sa figom u džepu čekali završetak rata i bili su sigurni da su dobitnici bez obzira tko rat dobio, a sada traže krivicu i odgovornost države, kada su već generali oslobođeni.


Eto, sretan sam zbog svih onih koji su rat konačno izgubili, htjeli to priznati ili ne.

Spomenica


Ponosan sam što sam i ja dao svoj skromni doprinos svojoj Domovini.




Post je objavljen 16.11.2012. u 21:48 sati.