Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Transformacija svijesti - Ekhart Tolle

TRANSFORMACIJA SVIJESTI

Sai Ram Svima!

TRANSFORMACIJA SVIJESTI 21.12.2012 – EKHART TOLLE


21. 12. 2012, sudeći prema često citiranim proročanstvima Maja, doći će do kraja vremena. Međutim, „kraj vremena“ iz njihovog ugla promatranja ne znači „kraj svijeta“, kako to neki pogrešno tumače. Iako izgleda, da se trenutno sve nalazi pred krupnom promjenom, ovaj globalni proces transformacije koji se događa na kraju (vremena), pokazuje se kao vrlo neophodan jer nas navodi da se malo okrenemo i pogledamo oko sebe.
Šta će se promijeniti ?
Grupna svjesnost planete Zemlje i svih onih koji postoje na njoj bit će podignuta na viši nivo frekvencije (osnovna frekvencija). Okidač ovog procesa je dokazano kozmičko zračenje koje dolazi iz srca naše galaksije i koje se izgleda već ispoljilo preko usmjerenih udara na naš solarni sistem i aktivnost sunca. Povećano zračenje „solarnog vjetra“ koje se događa u ciklusima, kao i polja „tamne materije“, iskrivljuju magnetno polje planete Zemlje, što dovodi do pomicanja osa magnetnog polja i stalnog porasta njegove frekvencije. Trenutno povećanje te frekvencije koju naučnici nazivaju Šumanova frekvencija, u stvari prouzrokuje evidentne pomake u svjesnosti cjelokupnog života na planeti Zemlji. Trenutna frekvencija je 13 Hz.

Po Majama, godine 2012. planeta zemlja će ući u novo razdoblje u smislu frekvencije i u novi krug stvaranja koji počinje procesom buđenja (osvešćivanja) koji je, međutim – već u toku!
21. 12. 2012. naša planeta sigurno neće „propasti“ kao što se to govori sa svih strana. To će biti dan kao i svaki drugi dan prije njega.

Ali, naše psihičko opažanje vremena i sebe samih kao „bića u vremenu“ će se iz temelja promijeniti u nadolazećim godinama. Detaljnije rečeno, postati ćemo stijesni iluzorne prirode vremena i „stvarnosti prostora“ kao jedno bezvremeno biće (u) SADAŠNJOSTI.
„Novo, svjesno ljudsko biće“ nikada više neće izvlačiti svoj osjećaj samog sebe iz svoje osobne priče. Tu anomaliju nazivaju psihološko vrijeme. To biće će svoj osjećaj sebe izvoditi iz svog sadašnjeg trenutka, postojanja.
To se naziva unutrašnji opažani prostor, iz koga to „novo, svjesno biće“
– SVJESNO stvara svoj svet.

KRATKA IGRA UMA SA ILUZORNOM PRIRODOM VREMENA
Vrijeme se pokazuje kroz kretanje objekta u prostoru. Dok se planeta Zemlja okreće oko Sunca i oko svoje vlastite osi, mijenjaju se godišnja doba kao i dani i noći. Ovi ciklusi omogućavaju istinski napredak evolucije. Ako bi neki kozmički potres doveo do uništenja sve vidljive materije u jednom potezu, ostao bi samo vječno prisutni univerzum, potpuno lišen vremena – ali ne apsolutnog vremena, jer u stvari, NE POSTOJI VRIJEME. Postoji samo SADA.
A taj univerzum je svjestan, on je život, to je univerzalna Svjesnost, sama po sebi. To je kvantno more mogućnosti koje se u određenom trenutku stvara unutar našeg 3D matriksa. Ta „prostorna svjesnost“ prožima sva bića u kozmosu, od kvantuma do galaksije.
To je univerzalna inteligencija koja doživljava iskustvo same sebe u vidu planete, biljke, životinje ili čovjeka. Ta univerzalna Svjesnost vam je dostupna na suptilnoj i profinjenoj granici SADAŠNJEG TRENUTKA i nigdje više u vremenu!
To je jedan čisti osjećaj „JA JESAM“, iznad misli, osjećanja i čulnih opažanja. To je univerzalna Svjesnost iz koje se pojavljuju sve stvari.
I, unatoč svojoj neshvatljivoj ogromnosti, ta Svjesnost si, paradoksalno, baš TI, tvoje stvarno JA! Da, ti si ta Svjesnost utjelovljena kao ljudsko biće koje sada sjedi ispred kompjutera i postaje svjesno ovoga beskonačnog sadašnjeg trenutka. A možda i ne.

Kako god, kada se budeš probudio, sve to neće ni biti važno, u smislu bezvremenitosti. Razmisli o činjenici da ti još uvek čitaš ove redove a to jasno ukazuje da si ti jedno od onih ljudskih bića koja samo što se nije probudilo. Mi smo u sred evolucije koja znači globalni proces buđenja koji će uskoro doći do svog vrhunca.
Jedna divna Svjesnost želi da se „rodi“ u svakome od nas koji smo ovdje na planeti Zemlji.
Tokom ovih vremena krize i agonije planete Zemlje, cjelokupno čovječanstvo je na pragu da postane svjesno svog izvora i svoje stvarne uloge na toj planeti. Čovječanstvo će pronaći svoju istinsku svrhu u usklađivanju sa planetom Zemljom i sa svim osjećajnim bićima. Ona rađa život da bi smo ga njegovali i brinuli se o njemu, a ne da ga ubijamo. U dolazećim dekadama, mi ćemo evoluirati u veliku globalnu porodicu u kojoj će svako ljudsko biće prepoznavati sebe u drugome i poštovati ga na način otvorenog uma.
Mi koji JESMO smo oni koji vam pokazuju put.
Ljudsko srce je spremno da se otvori i čovjek više nikada neće zatvarati oči pred „otvorenim ranama“ svog kolektivnog bića koje je njegov bez-svjestan um stvorio i koje su ga vrlo pritiskale toliko dugo vremena.I DA, ovaj proces je bolan, pa svako rođenje je takvo! Ali, unutar te patnje je i blagoslov pročišćenja i ostvarenja ako osoba dobrovoljno sarađuje i sve to osjeća iz srca.
Radi toga, prosvetljenje više nije privilegija nekolicine izabranih kao što je ranije bilo. Udruženi sa svjesnošću Zemlje, mi smo na pragu da svjesno uđemo u svijet koji zovemo SADA.
To naše „MI“ će postati tvorac novog svijeta.

Prosvetljenje je ostvarenje individualne, osobne Svjesnosti na svaki način i u svemu što JESTE. Ono će vam doći onom brzinom koju određuje vaša spremnost da prestanete poistovjećivati sebe sa svojim mislima i osjećanjima koje te misli stvaraju.
Dakle, potrebno je da vaša van vremenska Priroda promatra kroz vaše oči i dominira životom, umjesto da to čini vaš strahom upravljani um koji je krajnja samo-centriranost i egomanija čija je svrha uništiti Zemlju i na taj način i samu sebe. To vanvremensko JA koje je u vama,
VIDI istinu i usklađeno je sa životom koji VOLI SAM SEBE. Ono ne poznaje strah jer je strah odsustvo ljubavi.

Vi ste taj ŽIVOT!
Zbog toga, ne obraćajte bilo kakvu pažnju na proročanstva o „sudnjem danu“ i na paranoidne (uplašene) sljedbenike tih proroka koji su prisutni ovdje na internetu. Oni šire strah i užas zato što su uglavnom kapitulirali i predali se a u isto vrijeme oni su bića koje je progutala opčinjenost smrću i katastrofama. Čak i ako sada mislite da stvari izgledaju kao da je nešto „krenulo loše“ u procesu stvaranja, možete bez ikakve sumnje biti sigurni da se sve i dalje odvija prema planu.
Jednostavno, sada je došao trenutak buđenja iz ovog destruktivnog sna.

U istoj mjeri u kojoj „nepravda vapi ka nebesima“, u toj mjeri je dobrota već materijalizirala samu sebe na Zemlji.

Čini se da nas očekuje puno posla, u smislu implementacije svjetskog mira i liječenja Zemlje. Ipak, ovaj posao prvo započinje sa nama samima, jer stvarna promjena dolazi iz naše unutrašnjosti. U tu svrhu, obilje unutrašnje mudrosti i snage vam je dostupno: Usidrite sebe u SADA,tako što ćete se usredsrediti na vaš osjećaj sebe u tijelu. Krečite se sa potpunom svjesnošću svoga tijela, tako da možete osjetiti vibraciju u svakoj njegovoj ćeliji. Onda će svemirska svjesnost rasti u vama. Iz sveobuhvatne SVEMIRSKE SVJESNOSTI, mi ćemo zajedno učiniti da.
Dobro došli u Trenutak! Dobrodošli kući!
Budite svjesni:
“Postoji mjesto u kome sve započinje, stanje čiste energije, koja jednostavno – JESTE. U tom kvantnom inkubatoru stvarnosti, sve je moguće!
Prolazeći kroz izvršioce: maštu, iščekivanja, rasuđivanje i molitvu, mi dovodimo neke od tih mogućnosti u postojanje.
Pomoću buđenja o tome šta smo mi, što imamo i što nemamo i kakvi bi trebali biti, mi udahnjujemo život našim najvećim zadovoljstvima i najdubljim patnjama.”

DOBRODOŠLI KUĆI – ECKHART TOLLE
SCHUMANOVE FREKVENCIJE
Delta: 1 do 3 Hz = Koma i duboki san
Theta: 3 do 8 Hz = Stanje sna Alpha: 8 do 13 Hz = Opušteno budno stanje
Beta: 13 do 21 Hz = Normalno budno stanje
Gamma: 21 do 34 Hz = Stanje stresa
Super – Gamma: 34 do 50 Hz = Kratkotrajni superstres – šok
Tačne frekvencije Schumannovih valova jesu:
7,83 – 8,20 – 9,56 – 10,0 – 12,5 – 13,8 – 14,1 – 20,3 – 26 – 33 – 39 – 44
i 50 Hz pri valnoj dužini od cca 35 do 38000km, npr. 7,83 Hz = l = c / v = 300000000:7,83 = 38314,2 km valne dužine.
Namaste
Goga i Laci
www.girija.info
http://www.facebook.com/GogaiLaci
Post je objavljen 16.11.2012. u 08:41 sati.