Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

"ZAJEDNO I DOSTOJANSTVENO ZA ISTINU!"

Pod geslom "ZAJEDNO I DOSTOJANSTVENO ZA ISTINU!" gotovo čitava Hrvatska dočekuje izricanje pravomoćne presude Haaškog suda hrvatskim generalima Domovinskog rata Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Pravomoćne presude generalima biti će izrečene 16. studenoga ( petak ) ove godine u dopodnevnim satima ( poslije 9 sati ).
U četvrtak, 15. studenoga u 17:00 sati na Mirogoju biti će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje. Nakon toga do centralnog zagrebačkog trga kreće mimohod, da bi u 19:00 u Zagrebačkoj katedrali bila održana misa, a potom i bdijenje za pravdu i istinu kako u ovom tako i u drugim slučajevima procesuiranja hrvatskih branitelja. Završni događaj, održati će se u petak 16. studenog na Trgu bana Jelačića, gdje će biti organizirano zajedničko praćenje prijenosa iz Haaga putem video zida. .
Uz brojne braniteljske, ali i veliki broj ostalih udruga koje su već pozvale na zajedničko praćenje izricanja pravomoćnih presuda i Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije se pridružuje ovoj inicijativi, te poziva sve sportaše, sportašice, sportske djelatnike, suce, trenere, delegate, sve ljubitelje sporta, a posebno nogometa da zajedno dostojanstveno ispratimo izricanje presude i tako im pružimo podršku te pokažemo našu zahvalnost i solidarnost.
Kako su veliki broj nogometaša i sportskih djelatnika sudjelovali kao branitelji u Domovinskom ratu osjećamo dužnost kao Nogometni savez BBŽ-a pozvati Vas i sve zainteresirane koji bi željeli nazočiti zajedničkom praćenju prijenosa izricanja presude hrvatskim generalima neka se jave u Ured saveza BBŽ-a najkasnije do 15. studenog u 12:00 sati kako bi svima osigurali prijevoz do Zagreba.
Također obavještavamo sve zainteresirane koji ne mogu ići u Zagreb, a željeli bi iskazati svoju podršku generalima to mogu učiniti na Svetoj misi koja će se održati u četvrtak 15. studenog u Bjelovarskoj katedrali u 18:00 sati.

Izvor: www.nsbbz.hr



Post je objavljen 14.11.2012. u 23:33 sati.