Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTARSTVO SUFINANCIRA ISTRAŽIVAČKE PROJEKTE!



ZNANSTVENI PROJEKTI ZA PRIMJENU U PRAKSI!

U Ministarstvu poljoprivrede 13. studenog promoviran je za javnost 41 znanstveno istraživački projekt koji će od resornog ministarstva biti sufinancirani sa 3.861.029,66 kuna.

Natječaj za projekte objavljen je 9.7., a završen je 7. 9 2012. Stiglo je ukupno 55 prijava, a 53 prijave su zadovoljile formalne uvjete natječaja. Prema ocjenama recenzenata, te odluci članova Vijeća za istraživanja u poljoprivredi, odobreno je sufinanciranje za 41 znanstveno istraživački projekt. U Natječaju su bila istaknuta dva područja istraživanja: Poljoprivredna proizvodnja u uvjetima klimatskih promjena i Povećanje konkurentnosti u poljoprivrednoj proizvodnji. Realizacija projekata trajati će dvije godine.

Vijeće za istraživanje u poljoprivredi (VIP) čija je zamjenica predsjednika povjerenstva i pomoćnica ministra dr. Mirjana Matašić Piršl zajedno sa ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom prisustvovala potpisivanju VIP projekata osnovano je po Zakonu o poljoprivredi (NN 66/01) od 1.1. 2003. Od tada se rad Vijeća u poljoprivredi financira iz državnog proračuna. Vijeće potiče strateška poljoprivredna istraživanja kojima je cilj da rezultate istraživanja primjene na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.


Post je objavljen 13.11.2012. u 23:15 sati.