Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Smotra mađarskog folklora u Dardi


DARDA - Ljubitelji mađarskih pjesama i plesova prošloga su vikenda mogli uživati na 7. smotri mađarskog folklora. Uz domaćine, MKUD Darda, nastupili su i gosti iz HKUD-a Darda, MKUD-a “Talicska” iz Belog Manastira, MKUD-a “Petofi Sandor” iz Laslova te glazbeni sastav “Kalapos”.

Načelnik općine Darda Anto Vukoje istaknuo je da ni jedan od četiri KUD-a u Dardi nema toliko djece i mladih koji uz uloženi trud i ljubav čuvaju kulturnu baštinu. U dvosatnom programu uživao je i dožupan Željko Kraljičak zahvalivši bakama i djedovima što čuvaju i prenose bogatu kulturnu baštinu, jer na taj način zajedno stvaramo vrijednosti našeg zavičaja.

MKUD Darda osnovan je 2006. godine, a danas ima 60-ak aktivnih članova u pet sekcija – dječja, mlada, mješovita i ženska folklorna skupina te ženski zbor i dramska skupina.

- Od prije godinu dana uz pomoć saborskog zastupnika Deneša Šoje, Saveza mađarskih udruga Beli Manastir i načelnika općine Darda dobili smo i Mađarsku kulturnu kuću, gdje se sa svakim danom okuplja sve više onih koji žele naučiti mađarski jezik, plesove i običaje - kaže Janoš Boni, predsjednik MKUD-a Darda. (S.C.)

Glas Slavonije

Post je objavljen 13.11.2012. u 14:46 sati.