Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"Crkva se neće odreći obrane braka između muškarca i žene"

Posljednjih su se dana zbila tri zabrinjavajuća događaja glede bračnoga prava: u Španjolskoj je Ustavni sud odbacio utok protiv aktualnog zakona, koji ne uvažava razliku između muškarca i žene i jednostavno govori o suprugu A i suprugu B, to dakle ostaje na snazi; u Francuskoj je vlada predstavila zakonski nacrt za preustroj braka, tako da se i homoseksualna unija može smatrati brakom: dok je u SAD-u nekoliko saveznih država referendumom odobrilo homoseksualni brak, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice pater Federico Lombardi.

Primijetio je kako je jasna težnja u zapadnim državama da se promijeni klasično shvaćanje braka između muškarca i žene, odnosno da se izbriše njegovo posebno i povlašteno pravno priznanje u odnosu na druge oblike unije.

Pater Lombardi poručuje kako se ipak treba zapitati je li to u skladu s narodnim osjećajem, a protuslovno je shvaćanju općeg dobra. "Ne radi se o tome da se izbjegnu neopravdane diskriminacije homoseksualaca, nego o tome da se suprug i supruga javno priznaju kao takvi te da djeca koja se rađaju mogu znati i reći da imaju oca i majku. U konačnici, riječ je o tome da se očuva viđenje osobe i ljudskih odnosa, da bude javno priznavanje monogamnog braka između muškarca i žene postignuće uljudbe."

"Ako to nije tako, zašto onda ne uzeti u obzir i slobodno odabranu poligamiju i naravno, da se ne diskriminira, i poliandriju. Neka se ne očekuje da se Crkva odrekne predlagati društvu da prizna posebno mjesto braku između muškarca i žene", poručio je na kraju pater Lombardi.

Izvor: rv

Post je objavljen 13.11.2012. u 11:02 sati.