Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

kremasta pita s jabukama



gospođa je inače porijeklom iz bavarske, da ne bi bilo da osim piva, kobasica i zelja ljudi ne konzumiraju ništa drugo :D

preporuka za pečenje, kako u piti ima dosta masnoće, uzmite radije kalup za tortu jer kad putar počne cvrčati preko ruba kalupa za pitu ne gine vam ribanje pećnice i zadimljeni stan :D



sastojci i priprema

tijesto:

250 g brašna, oštrog
100 g šećera u prahu
prstohvat soli
200 g maslaca
1/2 žličice esencije vanilije
1 jaje

brašno, šećer i sol stavite u posudu, dodajte maslac u kockicama i rukama izmrvite u mrvičastu smjesu, možete i u multipraktiku sve odraditi ali ja volim kad mi ruke mirišu po putru, dodajte vaniliju i jaje, malo vilicom povežite sastojke da baš ne brljate po jajetu prstima i onda rukama dovršite posao, oblikujte kuglu, zamotajte u plastičnu foliju, malo spljoštite i ostavite u frižideru barem pola sata da se stisne



krema:

5 žutanjaka
2 žlice šećera
2 žlice škrobnog brašna
1/2 l vrhnja za šlag

žutanjke, šećer i brašno izmiješajte pjenjačom da se povežu sastojci i nema grudica, polako dolijevajte vrhnje i miješajte dok sve ne potrošite i sve se ne poveže u kremastu smjesu




nadjev:

5 slađih jabuka oguljenih i isječenih na komadiće
2 žlice suhih mrvica
50 g otopljenog maslaca

finiširanje:

namastite kalup, razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi ili ga utisnite rukama u kalup ako vam valjanje i prebacivanje tijesta u kalup zadaje glavobolju, izbockajte ga vilicom, posipajte mrvicama, dodajte jabuke, premažite ih otopljenim maslacem, prelijte sve pripremljenom kremom

pecite na 180°C 40 - 60 minuta, sve ovisi o pećnici



sljedeći desert će vjerojatno biti iz susjedne države/pokrajine, moja najdraža torta, ujedno prva torta koju sam u životu napravila, tko pogodi koja, dobije krišku barem na ekranu :D

Post je objavljen 11.11.2012. u 11:40 sati.