Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/evanovizeland

Marketing

DOKUMENTACIJA

Dakle,
moja viza je Essential Skills Work Visa i ovo je dokumentacija koja mi je trebala:

1. PUTOVNICA
Putovnica treba vrijediti barem dvije godine. Dakle, ako ističe prije dvije godine onda se mora vaditi nova putovnica i to je zapravo najbolji početak, vaditi novu putovnicu jer za hrpu papira poslije traže broj putovnice i datum kad ističe.

2. POTVRDA O NEKAŽNJAVANJU
To se vadi u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu u Savskoj. Za to treba kopija osobne iskaznice i 40 kuna biljega. Rade od 9 do 13 h od pon do pet i to se dođe tamo, malo pričeka i u istom danu se dobiva.

3. POTVRDA O PREBIVALIŠTU
To se vadi u MUP-u u gradu u kojem ste prijavljeni. Treba osobna i 40 kn biljega.

4. DOMOVNICA I RODNI LIST
Domovnica može i stara, rodni list treba novi. Ja sam obadvoje izvadila novo za svaki slučaj. To sam u Županiji napravila i platila 25 kn svako.

5. DIPLOMA I PRIJEPIS OCJENA
Diploma fakulteta naravno, tko ju nema onda iz srednje škole matura. također, treba prijepis ocjena s fakulteta. Potvrda o magisteriju tko ju imam, naravno.
Mogu se priložiti i potvrde ako su završeni neki tečajevi za koje se dobije diploma ili nešto što se priznaje. Tečajevi stranih jezika, informatike, itd.

6. UGOVORI O RADU I PREPORUKE
Trebaju ugovori o radu sa svih radnih mjesta koje spominjete u životopisu. Preporuke su jako važne i to je bitno da ih imate s većine radnih mjesta koje spominjete u životopisu. To je poslodavcima ovdje jako važno, bez toga se skoro ne može ništa.....


To je zasada to, tek toliko da znate odkuda krenuti. Možda se je nešto promijenilo, ali to je uglavnom to.
Da, i najbolje je da imate oko 10-15 slika jer to treba i za formular za vizu i za putovnicu i za liječnički čini mi se i tako za dosta stvari pa to uvijek imajte sa sobom.
Liječnički pregled je jedna skroz druga stvar o kojoj ću posebno pisati, kao što sam i o IELTS-u.

Post je objavljen 07.11.2012. u 05:11 sati.