Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Nu2 ili kako zajebat državnu televiziju...

Malo kasnim, kao što sam već prije objasnila - no, ne da mi vrag mira pa moram komentirati ovotjednu emisiju Nedjeljom u 2 i njihovog (oliti njegovog) gosta - gosp. Mihajlovića.

Doduše, u uvodu - a gle čuda - gledala veći dio emisije - spominjali su se ti sporni doktorati oliti doktorske disertacije (što me čak i potaklo da razmislim da li sam totalno luda ili će mi biti dovoljna samo ova koju ganjam ili bi mogla baciti svoje gladne moždane na još neku naughty) kad ono mauna. Nema ni d od disertacija. Kamoli njih četiri. Da - brojkom i slovima - 4. !!

Ne, nije priča o tome da li je dotični visokoobrazovani akademski građanin Lijepe nam naše već o tome kako nam je jadna ova državna televizija koju svi - gledali ili ne - plaćamo jer ih je jedan šarlatan laganini izveslao.

Ne, ne govorimo o tome da mi se čak kao čovjek dopao jer je rekao skoro pa sve što i ja mislim, već da sam čak i ja (kakti načitana i obrazovana osoba) dodala težinu njegovih izjava u duhu njegove (kakti) naobrazbe. A koje na kraju nema. Hm.

Jer - niti su pošteno provjerili - a valjda je to prvi i osnovni zadataka novinara da ne spominjemo novinare - pripravnike ili stažiste ili kako god se zovu oni mladi zeleni koji bi kakti morali "ispeći zanat" da provjere svaki pojedini navod što se na javnoj televiziji spominje, a ne neke nabulozne izjave tipa NEKOLIKO doktorata.

Halo? nono

Kad bolje razmislim - nakako nisam sigurna da itko u ovoj državi ima njih nekoliko.... uključujući i prastare i još uvijek žive akademike koji nikako da kihnu i naprave mjesta novima (Akademija je ograničen skup, pa dok god netko ne rikne - drugima ne svane...)

Da malo pojasnim: gost poznate i priznate emisije Aleksandra Stankovića bio je - kako su ga oni predstavili - ekonomski analitičar, višestruki doktorant (da li se to tako zove ako kakti doktoriraš) i velika faca u gatanju budućih ekonomskih događanja, te bivši političar (navodno) i proeuropski nastrojeni intelektualac kojeg plaćaju bogate skandinavske zemlje (čitaj: neovisan)..

Kad ono - radilo se o šarlatanu - promoćudnom knjigovođi kojeg nije nitko nije provjerio čak ni običnom google pretragom, a kamoli da je digao slušalicu i nazvao navedene fakultete (ili provjerio njihovu bazu podataka) da sad ne spominjem da čak i u ovoj lijepoj našoj postoji baza podataka o doktorskim disertacijama i doktorantima....

A sve to mi plaćamo... opako. Gledali li njih ili besplatnog Turčina.. hm. headbang

Post je objavljen 06.11.2012. u 21:28 sati.