Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljemoje

Marketing

ukazala se gospa potroska !!!

dragi moj puče potroski, ne mogu da van ne iskažen osobnu radost i sriću šta se je u našoj župnoj crkvi sveti pilipa i jakova UKAZALA GOSPA!

ma nije to šta mislite vego se je ukazala slika naše gospe potroske!
moran priznat da je nikad do sad nisan vidijo jer je u crkvi nije ni bilo. a di je bila? naša je naš novi župnik sliku u župnoj kući u nikoj prostoriji. biće da je tute čekala restavuraciju jer je slika stara blizon 300 godina!

sliku je donijo 1727. godine iz budima naš undašnji župnik pra petar karapandža. sliku je dobijo od carice marije terezije u zahvalu šta jon je bijo duovnik. a on je sliku posvetijo svome potroskom puku...

di je slika bila kroz stolića ja to ne znan..al najvažnije da je naša prilipa gospa potroska izašla iz stolitnoga mraka na vidilo. veliko fala našome župniku pra stanku šta je sliku pronaša i metijo prid oltar da se prid njon moli listopadska krunica.
a krunicu gospinu svaki dan sa svojin župnikon moli i do osandeset virnika ili bolje reć virnica...naši matera, baba, sestare, žena...
to je braćo moja velik broj a more bit i veći...gospa naša potroska daće da se sva čeljad potroska okrenu k dragom bogu jer je tute sve šta jin u životu triba.

gospe naša potroska, moli se svome sinu za nas, sačuvaj nas od zla i napasti, udili nam čvrstu viru, zercu zdravlja i mira u duši, amen!


a evo van i malko veća slika naše gospe potroske. kopiranje i umnažanje nije zabranjeno vego je čak i poželjno:





ko se oće molit našoj gospi tute mu je i molitva. ta je molitva na poleđini sličice naše gospe. pra stanko je te sličice dilijo iza mise.






Post je objavljen 28.10.2012. u 16:43 sati.