Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmks

Marketing

Prijem pobjedničkih ekipa sa Državnog natjecanja vatrogasne mladeži i vatrogasaca RH


Ravnatelj DUZS-a dr.sc. Jadran Perinić primio je danas pobjedničke ekipe sa 10. državnog natjecanja vatrogasne mladeži Republike Hrvatske, te 6. državnog natjecanja vatrogasaca Republike Hrvatske, održanih u rujnu ove godine u Zadru.


Na 10. natjecanju vatrogasne mladeži sudjelovalo je 68 muških i 64 ženske ekipe vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina starosti. U obje konkurencije pobjedu su odnijele ekipe DVD-a Bedekovčina.

Čestitajući na osvojenom prvom mjestu, ravnatelj Perinić izrazio je zadovoljstvo očuvanjem tradicije hrvatskog vatrogastva kroz sve veći angažman i interes djece i mladeži za sudjelovanjem u ovakvim natjecanjima, izražavajući želju da većina od njih izabere poziv vatrogasca kao svoje životno zanimanje.

Predsjednik DVD-a Bedekovčima Željko Odak zahvalio se na prijemu u Državnoj upravi, kao stožernoj organizaciji vatrogastva u Republici Hrvatskoj, te naglasio kako je ovaj uspjeh kruna dugogodišnjeg rada sa djecom i mladeži iz Bedekovčine. Dodao je i kako im je sljedeći cilj sudjelovanje na olimpijadi iduće godine u Francuskoj , na kojoj će nastojati što bolje prezentirati svoju općinu, županiju i državu.

Pobjednici 6. državnog natjecanja vatrogasaca u muškoj A kategoriji članovi su DVD-a Paukovec, a u klasi B ekipa DVD-a Mladost Kaštel Sućurac.
Kod žena najbolja je u klasi A bila ekipa DVD-a Zaprešić, a u klasi B ekipa DVD-a Savska Ves.
U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi u klasi A pobjedu je odnio JVP Čazma, a u klasi B ekipa JVP-a Čakovec.

Osvojeno prvo mjesto u natjecanju je vrlo važno, ne samo osobno postignuće, već i postignuće čitavog kolektiva. Kolektiv je upravo ona bitna značajka koja drži sustav vatrogastva, kao jedne od najoperativnijih snaga sustava zaštite i spašavanja, bez obzira radi li se o profesionalnim ili dobrovoljnim društvima, smatra ravnatelj Perinić

Pobjedničkim ekipama, na uspjesima na vatrogasnim natjecanjima, osim ravnatelja Perinića, čestitali su Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnica Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja Ljerka Kopričanec – Matijevac, naglasivši zadovoljstvo porastom broja žena u sustavu vatrogastva, počevši od najranije dobi.

Domaćin ovih natjecanja bila je Vatrogasna zajednica Zadarske županije, a jedan od pokrovitelja Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja je pružila znatnu tehničku pomoć pri organizaciji.


Post je objavljen 28.10.2012. u 11:09 sati.