Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Njemačka piratska slikovnica

Radi se o aktualnoj raspravi u njemačkoj piratskoj partiji, ilustrirajmo da se ne zamarate.



Johannes Ponader, svi neutralni promatrači se slažu, glavni negativac ove priče. Od početka svojeglav, tvrdoglav, nesposoban za suradnju, stranka mu služi za upotpunjavanje razvoja vlastite osobnosti, najveći borac za povećanje zagarantirane minimalne plaće, nema suborca koji ga prati u devetočlanom predsjedništvu, čak mu se spremaju izglasati zabranu nastupa, no demokratski izabran za političkog vođu partije, i to je moguće. Meni bode oči njegovo veganstvo, ali i veliki fotograf Noritoshi Hirakawa je , da opet skrenem s teme, vegan.



Julia Schramm, izuzetno zanimljiva faca u cijeloj toj priči, članica devetočlanog predsjedništva, preko svog osobnog bloga dala neopozivu ostavku jer se kako kaže u svemu što radi daje stoposto, a to joj je postao teret kod pirata jer s nekim pojedincima ne može surađivati. Izuzetno oštra i kontroverzna u nastupima, zna poput mene zbuniti, jednom izjavi jedno, drugi put naizgled nešto sasvim drugo, internet freakica, upravo objavila knjigu : "Klikni me, spoznaje jedne internet egzibicionistice". Knjiga joj je odmah bez njenog znanja i znanja njenog izdavača ponuđena besplatno za skidanje na netu što nije suprotno tragovima ideja prvih pirata, kažu da je za ugovor digla velike novce, nije se usprotivila akciji zaštite njenih autorskih prava, ali pokušava naći institucionalni način da joj knjiga postane opće dobro.



Matthias Schrade, član predsjedništva koji se pak meni od početka ne sviđa, valjda zato što je sve suprotno meni, uspješan mladi poduzetnik. Blizak je liberalima iako istinski odan piratskoj platformi, pazi da ne bi nastupio suprotno nečemu što su se zajedno dogovorili, u fazi donošenja odluka suprotstavljao se Ponaderovim stavovima o zajamčenom minimalcu. Smatra Ponadera budalom koja ništa ne razumije i postavio je pred članstvo partije ultimatum, ili on ili ja.



Bernd Schlömer, nominalni šef stranke, te kategorije kod pirata nisu tako jednostavne. Pokušao je posredovati, doći do kompromisa tamo gdje je to izuzetno teško, na kraju nagovarao ali bezuspješno zbog imperativa realne situacije Ponadera na ostavku. Meni osobno zasmetalo da je za razjašnjenje situacije zainteresiranoj javnosti dao intervju nikom drugom nego "Bildu"



Marina Weisband, izuzetno popularna bivša šefica stranke koja se povukla na svoj zahtjeh. Bila je izložena žestokoj odvratnoj medijskoj kampanji, a i dobivala je prijetnje zbog nenjemačkog porijekla i židovskih korijena. Meni osobno se nije svidjelo da me nije prihvatila kao prijatelja na Facebooku nobang

Zanimljiva je njena izjava glede Ponadera :

"On je budaletina, ali naša budaletina. "

O hrvatskim i uopće piratima ovih prostora neki drugi put.




Post je objavljen 28.10.2012. u 08:38 sati.