Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tupperware-zagreb

Marketing

Recept za fini kruh

Napokon sam se i ja ohrabrila sasvim sama ispeći kruh po obiteljskom receptu, sad kad sam usvojila postupak sljedeći put se mogu potruditi i oko prezentacijskog dijela. sretan
Evo recepta, naravno na klik se otvara veća kartica:

Tupperware recept za kruh u zdjeli za dizano tijesto i ultrapro pekaču

Za sve kojima je lakše ovako slijediti recept, a ne na slici:

Recept za fini kruh by Branka

350 g bijelog brašna
150 g kukuruznog brašna
1 vrećica suhog kvasca
300 ml vode
50 ml mlijeka
15 g maslaca
1-2 žličice soli (po ukusu)
1 žličica šećera

Kukuruzno brašno popariti i dobro izmijesiti s 150 ml vruće vode (možete koristiti i mikser na slaboj brzini). Dodati bijelo brašno, kvasac, mlako mlijeko, ostatak vode, maslac, šećer i sol. Dobro izmijesiti ili izmiksati do kompaktne smjese. Ostaviti poklopljeno da se diže u Tupperware posudi za miješanje. Kad se tijesto udvostruči, premijesiti i prebaciti u Tupperware Ultrapro pekač, zatvoriti poklopcem i ostaviti da se tijesto još jednom digne. Pećnicu u međuvremenu zagrijati na 230 stupnjeva (ne palite grill ili slične opcije). Prvih 5 minuta pecite na 230 stupnjeva, nakon toga smanjite na 210 stupnjeva i pecite još 50 minuta. Gotov kruh nakon pečenja zamotajte u vlažnu pamučnu krpu.
Dobar tek!

Za veći kruh od kg brašna samo udvostručite mjere.

Inače, jako sam bila zadovoljna s dizanjem tijesta u posudi za miješanje, traje vrlo kratko, a što se Ultrapro pekača tiče, do sad sam ga koristila za pečenje mesa, krumpira, musake, ali mi je drago da super služi i za pečenje kruha! Nema smisla kupovati nove plehove i kalupe za kruh kad se može iskoristiti i Ultrapro, zar ne?

Pozdrav do sljedećeg puta mah

Post je objavljen 27.10.2012. u 09:13 sati.