Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Boom pisaničkog vihora u Bjelovaru

Svojom nedjeljnom igrom te zabijena dva gola, pisanički nogometni izdanak Ilija Jurić donio je novu pobjedu NK Bjelovaru na gostovanju u Virovitici te time natjerao lokalnu novinarsku svitu da mu podare djelić svoga pera i pažnje. Jurić je zaslužio svaki redak napisan o njemu, obzirom je tiho ušao na vrata kluba kojemu je većina igrača okrenula leđa te zajedno sa svojim suigračima stvorio jednu lijepu priču koju nitko nije očekivao. Ta spomenuta priča temelji se na odličnim i neočekivano dobrim rezultatima NK Bjelovara, čiji su se mladi igrači s nekoliko iskusnih i prekaljenih šmekera potrudili izrežirati i ostvariti pravo remek djelo, čime su probudili vjerovanje o postojanju stvarnog nogometnog draža, duha i ljepote te opravdali svoj nadimak "Romantičari s logora" koji trenutno opravdano nose.

Ilija je u Pisanici prošao nogometnu školu pod dirigentskom palicom trenera Papca, Šimića, Kosanovića i Kranjčevića, da bi ga u juniorskoj ekipi nastavili tesati Kranjčević i Šimić. Zbog svog pristupa nogometnoj igri, zrelosti kojom je odskakao od svoje generacije te nogometne vještine i talenta pružila mu se prilika da se okuša u društvu svojih vršnjaka u NK Slaven Belupu. Iako je zadovoljavao kriterije nogomenih magova, nije se dugo zadržao pod njihovom ingerencijom, obzirom kako je sam rekao: "Nije mogao naći zajedniči jezik sa svojim novim suigračima i ekipom iz doma". Možda i bolje jer svi znamo kako završava 90% nogometnih nada i talenata u većim klubovima, gdje se sami bez nadzora moraju odlučiti što će raditi i kako.

Poslije kraćeg boravka u Korivnici, vratio se Ilija ponovo u NK Bilo gdje je nastavio tamo gdje je stao sa svojom sjajnom generacijom. Ulaskom u juniorsku ekipu preuzeo je kapetansku traku, da bi s tim istim dečkima postao vice prvak u tekućoj sezoni. Godinu poslije osvojio je s tom istom ekipom NK Bila naslov prvaka juniorske I. ŽNL BBŽ-a, da bi prošle godine taj rezultat potvrdili s ponovnim osvajanjem naslova.



U seniorsku ekipu polako je kucao sa svojih šesnaest godina, a za igranje u istoj je morao po dvije specijalističke liječničke potvrde koje bi mu omogućile igranje u seniorskoj momčadi. Dolaskom na seniorske treninge, odskakao je sa svojom sitnom građom, ali niti malo nije zaostajao po eksplozivnosti, srčanosti i zalaganju, dok je već tada bio neuhvatljiv i prebrz za većinu igrača lige.

Već sa sedamnaest bio je neizostavni član prve momčadi NK Bila, nezamjenjiv na lijevoj strani napada, sveprisutan i prodoran s izrazito dobrim radnim navikama i željom za napretkom. Pored svojih izraženih nogometnih vještina Ilija je jedan vrlo kulturan mladić, pristojan i srdačan, koji samouvjereno korača u svijet odraslih, a mi iz NK Bila mu želimo još puno ovakvih utakmica, još puno golova te naravno i svega onoga što si on želi.




Post je objavljen 25.10.2012. u 22:47 sati.