Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Za novih 130.000 kvadrata širi se Zračna luka Split

Splitska Zračna luka javila se na oglas s namjerom da kupi 48.297 kvadrata zemljišta u Resniku koje Kaštelanski staklenici prodaju po cijeni od 48.248.703 kune. Kako neslužbeno doznajemo, jedina ponuda trebala bi biti razmatrana sutra, pet dana nakon isteka roka za prijave, a kupoprodajni ugovor trebao bi se potpisati u roku od petnaest dana.

Prijava Zračne luke na drugi po redu oglas (na prvi, objavljen u listopadu prošle godine, oglušila se) očekivana je, prije svega, zbog činjenice da je tražena cijena niža za oko 6,5 milijuna kuna u odnosu na prvi oglas, a onda i zbog podatka da je riječ o zemljištu koje prema GUP-u Kaštela spada u zonu IS1 - infrastrukturni sustav Zračne luke. S obzirom na namjenu, jasno je da nije baš zanimljiva ostalim potencijalnim investitorima stanovi Beograd. Zračna luka, poznato je otprije, na ovoj površini namjerava u budućnosti graditi sadržaje za svoje potrebe. Da će se Zračna luka javiti na drugi oglas moglo se zaključiti i iz podatka daje Kaštelanskim staklenicima u međuvremenu dala pozajmicu u iznosu od tri milijuna kuna.

Iz tog iznosa zaposlenicima su isplaćene dvije pune plaće (a ne minimalci), te dio duga za troškove prijevoza na posao i s posla, dok je iz ostatka podmiren dio potraživanja dobavljača. Za iznos ovog duga bit će umanjena druga rata uplate kupoprodajne cijene zemljišta u Resniku. Neslužbeno, naime, doznajemo i da će Zračna luka cijenu zemljišta platiti u tri obroka: prvi u iznosu od 20 milijuna kuna odmah, a preostala dva u iznosu od po 14,8 milijuna kuna u 2013., odnosno 2014. godini. Uprava Kaštelanskih staklenika rješavat će sa Zračnom lukom i pitanje korištenja prodanoga zemljišta u Resniku do njegova privođenja svrsi. Očekuje se prijelazno rješenje koje će odgovarati i jednom i drugom poduzeću, a koje će se definirati ugovorom.

Post je objavljen 25.10.2012. u 09:53 sati.