Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

S malo pomoći od prijatelja...

Facebook ima jednu vrlo nezgodnu politiku, a to je da blokira sve sadržaje koje netko iz bilo kojeg razloga prijavi kao neprikladne. Kako se radi o gigantskoj organizaciji, jasno je da ne može osobno nadzirati milijardu svojih korisnika, te stoga koristi razne algoritme koji blokiraju sve što bude prijavljeno, a tek onda tijekom nekoliko mjeseci razmatraju tko je od prijavljenih nevin i odblokiraju sadržaje. Njihov princip rada, kao i kod Inkvizicije kada gušila Katare, je "Pobijte ih sve, Bog će prepoznati svoje." Tu politiku je (ironično) vrlo lako zloupotrebljavati, te to ljudi i masovno rade kada se posvađaju pa jedni drugima prijavljuju profile iz obijesti.

Imao sam nesreću upasti u tu mrežu nakon što je neka budala i/ili troll zaspammao moju stranicu na Facebooku ( https://www.facebook.com/ignissblog ) lažnim prijavama.

Facebook zbog toga javlja da je moja stranica "označena zbog zloupotrebe ili spama" i ne dopušta dijeljenje ikakvih linkova s nje (barem onih iz 2012. godine). To ne samo da ometa moje redovno postanje članaka na vlastitoj Facebook stranici, već i onemogućava da bilo koji korisnik Facebooka u privatnoj poruci pošalje link na članak prijatelju ili likea i podijeli članak na svom zidu koristeći ikonu iznad svakog članka (dobiva se poruka o grešci). Također je blokirano i dijeljenje nekih drugih blog.hr članaka i poruka.

Stoga bih htio ovim putem zamoliti čitatelje da mi pomognu riješiti problem. Traje samo jednu minutu, ne košta vas baš ništa i ne izlaže nikakve vaše informacije javnosti.

1. Otvorite bilo koji moj članak klikom na njegov naziv. Najjednostavnije posljednji objavljeni članak, tj. "Kako izaći iz prijateljske zone" ( http://igniss.blog.hr/2012/10/1631126700/kako-izaci-iz-prijateljske-zone.html )



2. Označite i kopirajte adresu članka iz vašeg internet browsera (desni klik+copy ili ctrl+c)



3. Otiđite na moju Facebook stranicu ( https://www.facebook.com/ignissblog ). Da biste nastavili ne morate likeati stranicu, samo morate biti prijavljeni u svoj Facebook profil.
Iskrcajte kopirani link članka na zid na mojoj stranici i pokušajte ga postati. (desni klik+paste ili ctrl+v)



4. Klikom na "post" botun, otvorit će vam se sljedeća poruka o grešci. Kliknite na "let us know" link.



5. Otvara se prozor za prijavu greške.
U prvo polje upišite o čemu se radi (članak sa bloga).
U drugo polje upišite što ste pokušali postati (link članka, opet ga samo iskrcajte (desni klik+paste ili ctrl+v)
U treće polje napišite nešto tipa "Na ovom blogu nema zloupotrebe ili spama" (nije bitno je li na hrvatskom ili engleskom)
Kliknite "Send".




6. Dobit ćete potvrdu da je problem prijavljen i to je to. Kada Facebook iznenada dobije nekoliko stotina prijava o lažno prijavljenoj adresi, ubrzo će biti uklonjena s liste na kojoj se našla.



Hvala vam puno!

Post je objavljen 24.10.2012. u 11:39 sati.