Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brainovation

Marketing

Eye scan ... from minority report



Nedavno sam gledao jedan film koji me, mogu vam reć prilično zaintrigirao... Ne znam jeste li ga vi gledali, ali radi se o minority reportu(specijalni izvještaj)
Film je genijalan. Radnja se odvija u ne tako dalekoj budućnosti(2054.g.), gdje je razvijen sustav i tim za predkriminal.. Ono što me dojmilo je skeniranje rožnice oka u filmu i tako policija u skoro svakom trenutku zna gdje se nalazite. Na svakom koraku se nalaze kamere za skeniranje oka i skoro nemoguće ih je izbjeći.. Zamislite ulaskom u shopping centar vam skenira oko i pozdravi vas reklama, hologram nečiji imenom i prezimenom znajući što ste zadnji put kupili, što bi mogli novo isprobati.. Čudno, zar ne? To je nešto kao otisak prsta, dakle baza podataka svih osoba, samo je isprogramirano za scan oka i ubačen je virtualni glas i lik koji s vama razgovara.
Po meni, jako korisna inovacija, nema alibija, snimljeni ste di ste snimljeni, nema kriminala, ili ga je puno manje samo što sumnjam da bi tako nešto moglo biti u tako bliskoj budućnosti.. Živi bili pa vidjeli.. thumbup

VIDEO

By: Josip Tokić




Post je objavljen 24.10.2012. u 09:33 sati.