Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Povratak u budućnost EU

Tamo negdje početkom proljeća poslao mi je jedan poznanik, a možda je bila i poznanica, ne sjećam se više, kalendar događanja nakon ulaska Hrvatske u EU. Mislio sam ga objaviti nekoliko dana nakon tog 'povijesnog čina' t.j. ulaska hrvatskog puka u 'n'-tu asocijaciju država, naroda i nacija (kako bi onda imao protiv čega se boriti slijedećih nekoliko desetljeća). No kako su se nad ulaskom Lijepe naše u EU zacrtanog datuma 1. srpnja 2013. počeli nadvijati 'crni oblaci', u političkoj meteorologiji zvani, 'Danke Deutschland', odlučio sam štovanim štiocima prezentirati tekst malo prije vremena.

Možebitno da je nekima kalendar događaja poznat no nije za zgorega ponovo ga obnoviti. Ako se obistine predviđanja u tom kalendaru mi ćemo biti na konju. Samo ne znam što će onda jadna Europa.

Pa evo kako je sudbinu EU pročitala u svojoj staklenoj kugli 'baba vračara'.

2013. Hrvatska postaje članica EU.

2014. Zabilježen veći broj novozaposlenih u administraciji EU s prezimenima iz Dalmatinske Zagore i Zapadne Hercegovine. Todorić otvara prvi 'Konzum' (bez 'uma') u Bruxellesu.



2015. Troškovi javne nabave za administraciju EU rastu iznenada za 300%.

2016. Sve građevinske poslove u Bruxellesu dobivaju tvrtke s imenima Matić i sinovi, Mucić građenje, Jozićbeton i sl.

2017. Željko i Nevenka Kerum postaju prvi (braco i seka) zastupnici Europskog parlamenta.

2018. Predsjedavajući EU komisije postaje Željko Kerum, europarlamentarac iz Splita i daje izjavu: "Zna san da će se to dogodit jer ja znan posal!"

2019. Počinje gradnja najvećeg kipa Isusa na svijetu, na glavnom trgu u Bruxellesu.

2020. Stanovnici Njemačke, Francuske, Nizozemske, Belgije počinju emigrirati u Južnu Ameriku, Australiju...

2021. Njemačka, Francuska, Nizozemska, Belgija i ostale zapadnoeuropske zemlje napuštaju EU, dok u istoj ostaju samo nove članice: Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija (možebitno i Slovenija ako je do tada ne asimiliraju ovi potonji).

2022. Zapadnoeuropske zemlje uvode VIZE za članice EU!

Kraj!


Post je objavljen 23.10.2012. u 18:12 sati.