Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Kilavo do boda protiv Rovišća

Nakon prošlotjednog punjenja u Ćurlovcu, čiji je nogometni klub mogao uz Bakšajevih pet, primiti još nekoliko golova u svoju mrežu, došao je red na domaću utakmicu protiv NK Rovišća, čiji su posljednji rezultati vrijedni respekta obzirom su pobjedili svoje protivnike u posljednja tri kola.

Iako je Rovišće u naletu, od NK Bila se očekivala pobjeda, osvajanje tri boda te ostanak u društvu najboljih I. ŽNL BBŽ-a. Od svega navedenog igrači Bila uspjeli su zadržati klub u gornjem dijelu tablice, a sve ostalo je za zaborav i dobra škola za naredne utakmice.

Od samog početka utakmice igrači Rovišća iznenadili su svojom pokretljivošću, zalaganjem i napadačkim pristupom, pri čemu bi im sve to bilo otežano da je pristup domaćina bio drugačiji. Umjesto da zagospodare sredinom terena te pokažu sportsku drskost koja se mora vidjeti na domaćim utakmicama, dopustili su gostima da preuzmu laganu inicijativu, u naletima pritišću zadnju liniju obrane te stvaraju kontinuirani pritisak.

Premda se utakmica odvijala većinom na sredini terena, bez izrazitih prilika s obje strane, tempo je bio na zavidnoj razini te su u cijloj toj šahovskoj partiji lagano popuštali živci igračima, što je rezultiralo s nekoliko grubljih prekršaja, koji na sreću nisu odvukli utakmicu u krivom smjeru.

Prvi pogodak ipak su zabili domaćini, čiji je Jurica Debač nakon razigravanja po lijevoj strani uspio pobjeći svojim čuvarima te idealno poslužio zaboravljenog Vega na drugoj stativi, koji u konačnici nije imao težak posao te je glavom pospremio loptu u prazan gol.

Pred sam kraj prvog poluvremena, kada se očekivao sudački zvižduk, nesmotrenost igrača NK Bila dovela je do zgoditka NK Rovišća i poravnavanja rezultata. Prilikom posljednjeg napada Rovišćanaca, isti su izborili aut nakon čijeg je izvođenja lopta upućena prema napadaču gostiju koji je neometan sa sedam metara od gola uputio udarac s kojim je poravnao rezultat.

Drugo poluvrijeme je u konačnici bilo preslika prvoga, bez prave prilike, bez pritiska, bez ideje te bez napadačkog kretanja. Sve se je ponovo događalo na sredini terena uz nekoliko blitz kontra napada sa obje strane koji nisu rezultirali zgoditcima.

Priliku za rješavanje utakmice imali su gosti koji su jednu kontru iskoristili te iskreirali odličnu šansu u kojoj su dva igrača imali priliku postići zgoditak. U navedenoj prilici prvo je napadač gostiju uputio udarac prema golu domaćih kojeg nogom vratar Pavlović brani i odbija do drugog napadača, da bi isti sam ispred gola uputio novi udarac kojeg ponovo brani domaći vratar.

Nakon toga, utakmica se totalno umrtvila, zabilježeni su tek pokušaji iz prekida koji su ostali samo na pokušajima.

Iako je NK Bilo na domaćem terenu uzeo samo bod, zbog rezultata drugih utakmica ostao je treći na tablici s dva boda zaostatka za vodećim Daruvarom.

NK Bilo je igrao u sastavu: Andrija Pavlović, Josip Dinjar, Marko Pavlović (c), Hrvoje Kastlinger, Bojan Verić, Silvio Radović, Dražen Debač, Jurica Debač, Martin Cajner, Alen Veg i Bojan Bakšaj.




Post je objavljen 22.10.2012. u 22:41 sati.