Brzinsko-jesenski recept! Idealan za polunenajavljene goste, one koji nazovu i kažu da stižu za sat vremena. Najprije izvadite lisnato tijesto iz zamrzivača i dok se ono odmrzava, obavite brtinsko pospremanje stana. Kad ste završili, tijesto se odmrznulo i bacite se na izradu poslastice!
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
4 jabuke
2 vanilin šećera
malo cimeta
oko 100 g marmelade od marelica
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte što tanje. Jabuke ogulite i narežite na tanke ploškice. Posložite ih po lisnatom tijestu, onako da djelomično prekrivaju jedna drugu. Zatim ih pospite vanilin šećerom i cimetom i pecite na 170 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i premažite marmeladom od marelice u koju ste dodali žlicu vode. Vratite u pećnicu i pecite još nekih 10-ak minuta. Poslužite toplo sa sladoledom od vanilije ili šlagom!
Post je objavljen 21.10.2012. u 12:09 sati.