Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Torta od kestena



Već se listopad razmahao, a ja sam propustila zaželjeti dobrodošlicu toj čarobnoj dami… gospođi Jesen.
U tome mi je pomogla forumašica Enjoy…. koja je također… baš poput ove zanosne Jeseni prava dama. Sa zadovoljstvom je čitam već godinama… a uz sve lijepe teme koje je napisala ona mi je otkrila Almosa Oza…. jer me u pravom trenutku, na tako suptilan i damski način uputila da potražim u njegovoj knjizi ono što mi je u to vrijeme trebalo.
Ona je inače vrsna kuharica i često čitam njene recepte…. no prije dva dana mi je dala recept za odličnu tortu od kestena…. pa sam vam odlučila isti napisati…. jer torta je MRAK!

Svi recepti u mojoj bilježnici nose ime onih od kojih sam recepte dobila pa će se tako i ova torta zauvijek zvati…..

Enjoy – torta od kestena

Ova torta se ne peče…

Potrebni sastojci:
Za biskvit:
15 dkg petit beure keksa
10 dkg prženih lješnjaka
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg maslaca
Za 1. kremu:
1 kg kestena (ako ih kuhate pa sami čistite) ili 75 dkg kesten pirea (ledo proizvodi)
25 dkg sira mascarpone
10 dkg šećera ako ste sami čistili i pasirali kestene, a ako je kesten pire kupovni tada se ne dodaje šećer jer je on već zaslađen.
Za 2. kremu:
25 dkg sira mascarpone
2,5 dcl slatkog vrhnja
10 dkg štaub šećera
1 instant želatina (fix)

Postupak:
Namastite kalup za torte maslacem…. ako nije teflonski obložite ga papirom za pečenje.
Sameljite kekse i lješnjake…. Maslac i čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalki.
Sve to ravnomjerno izmještajte u nekoj posudi i onda rukama utisnite na dno kalupa kao prvi sloj torte.
Tada ravnomjerno izmiksajte kesten pire (pasirane kestene + šećer) sa sirom i stavite smjesu u kalup… kao drugi sloj torte.
Za treći sloj izmiksajte pažljivo slatko vrhnje i stavite ga sa strane. U drugoj posudi izmiksajte sir, malo naribane korice limuna (domaćeg) i instant Želatinu fix. Tek tada dodajte šećer i miksajte još minutu.
Na kraju pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje koje ste ranije pripremili.
Dobivenu smjesu stavite u kalup kao treći sloj torte.

Na zadnji sloj možete naribati čokoladu, staviti glazuru ili posipati mljevenim lješnjacima.

Uživajte u torti.... i ovom prekrasnom godišnjem dobu….





Post je objavljen 21.10.2012. u 12:01 sati.