Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/depresija-ubija

Marketing

Strateški plan izvlačenja


Slijedeće točke su stožerne sastavnice mog strateškog plana za izvlačenje iz depresije. Svaka od njih ima i svoj definirani vremenski rok. Najmanje jednom tjedno pisat ću o tijeku svojeg napretka u svakoj od ovih segmenata. S vremenom se ova lista može proširiti ili sažeti, fleksibilna je. Uglavnom odlučio sam čvrsto probuditi lava koji u meni spava.
To je opasan zadatak. Ne kaže se uzalud: Ne diraj lava dok spava! Lav će gristi, nekoga će raniti ni krivog ni dužnog, nekoga možda i pojesti. No ovaj LAV osvojit će najviše vrhunce svijeta. To vam obećavam! Znam to jer mislim da nitko nije bio tako nisko gdje sam bio ja, stoga ću i doseći jako jako visoke vrhunce.

Dakle krenimo:

1. Asertivno ponašanje
O ovom ću još detaljno pisati. Svako izvlačenje iz depresije kreće s ovim, a početni pokušaji grubi su i agresivni.
Na primjer - šogor me već zamrzio i izvrijeđao, prekinuli smo svaki konktakt. Žao mi ga je, čovjek je navikao da sam ja mrtvo puhalo koje se smješka kolikogod da mu seru po glavi. kad sam promijenio ponašanje udario je po meni drvlje i kamenje. Sasvim ga razumijem, to se potpuno uklapa u šprancu - početni pokušaji su nezgrapni i grubi, a okolina reagira tvrdo i kritički.
Žena se isto ne snalazi. Nisam više ljiga koja se zadovoljava mrvicama. Primjećujem da me odbija i ne molim ni za što. Spreman sam na razvod. Ne treba mi milostinja. Osjećam u sebi snagu, ali ona mi ne vjeruje jer nema takvo iskustvo. A kad me vidi snažnog onda će me (kao i prije par mjeseci) krstiti samoživim, sebičnim, bezobzirnim i tome slično. No ja to neću trpiti. Odnos će se ili stabilizirati ili raspasti. Bolje razvod nego život u lažnoj idili!
Moja asertivnost mnogima će biti bolna. Žao mi vas je svih, zaista. Ali dosad sam patio ja i toga je dosta. Ne želim više depresiju, ne želim pasivnost koja me do nje dovodi. Makar svi oko mene umrli, ja ću biti asertivan!



2. Zdrava prehrana
Ovdje ima nekih pomaka, ne mogu to nijekati. Nedavno sam pisao da sam dobio poklon bon za analizu, obavio to i po preporuci odlučio da počnem koristiti neke zdrave zamjenske obroke i dodatke prehrani. Bio sam sumnjičav jer su obećavali brda i doline. No ako moja vaga ne laže - čini se da to funkcionira! Osim što sam kile skinuo, imam više kondicije u trčanju, 5min/km mi je normalno. Na moru me ovo ljeto prvi put u životu nije spržilo sunce i nisam izgorio kao rak, koža mi se izgleda od toga bolje hrani.
Čini mi se da je to nešto kao suvremena prehrana u zoni, izbalansirana, instant rješenje. Zasad mi zvuči predobro da bi bilo istinito, pričekat ću još sa zaključcima. Uostalom i o tom sam pisao - nije loše biti debeljko, važno je biti zadovoljan svojim izgledom!


3. Rekreacija
Svaki dan ujutro kratke vježbe - sklekovi, istezanje itd.
Trčanje triput tjedno.
Nogomet jednom tjedno.
Biciklizam po mogućnosti.
Badminton ponekad.
Plivanje također.

4. Farmakoterapija
Pijem Zoloft 50mg nepuna 4 tjedna.
Strateški plan je minimalno 2 godine, dakle najmanje do rujna 2014.
U ljeto 2014. napravit ću ozbiljnu reviziju farmakoterapije i skupa s liječnikom odlučiti o roku - ostaje li taj rujan 2014 ili se produljuje.
Misar 0,25mg popiti ponekad.
Stabilizator raspoloženja Tegretol 100mg početi uzimati ako se moja maničnost otme kontroli.


5. Psihoterapija
S psihijatrom na mjesečnoj bazi, ponekad sa svojim liječnikom, no kontinuirano konzultiranje i praćenje stanja i rezultata.


6. Bračni odnos
Potruditi se da se stvari razriješe.
Ako se ide u razvod dogovoriti se da bude tako i napraviti operativni plan. Ako se odluči ostati onda vratiti bliski odnos.
Status quo ne postoji. Ako se živi jedan uz drugoga ko brat i sestra to znači da brak propada i nazaduje.
Ona me svaki dan muči i podbada zbog moje avanture. Jedan dan je sve u redu i bliski smo, drugi dan samo udarci. Tako mi uzvraća, izmučen sam i izudaran, pitanje je koliko još mogu izdržati.


7. Financije
Dok se ne stabilizira situacija ne mogu smatrati da ne prijeti depresija. Zašto ne bih pronašao menadžerski posao? Ili još nekoliko dodatnih poslova?




Post je objavljen 20.10.2012. u 16:29 sati.