Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NERETVA MOŽE BOLJE OD DUBROVNIKA

U organizaciji Zaklade Ana Rukavina jučer je u Metkoviću organizirana akcija skupljanja krvi radi od dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Osobe koje su dale svoju krv u ovoj akciji upisane su u Registar darivatelja i kada se pojavi teško bolesna osoba kojoj može pomoći, odnosno čiji su antigeni tkivne snošljivosti identični toj osobi, poziva se ta osoba da li pristaje na donaciju stanica. Dakle donacija nije obvezna za one koji su darovali krv u ovoj akciji.

Zanimljivo je da se akciji odazvalo čak 112 darovatelja krvi, dok je primjerice u akciji koju je organizirana u Dubrovniku prikupljeno 64.
Očito je da Neretvani imaju poseban sluh za one koji su u nevolji.

Zaklada Ana Rukavina je zamolila da se zahvali Neretvanima koji su podržali ovu humanu akciju pa ovim putem to i činimo.

Također je Zaklada uputila zahvale i osobama koje su pomogle organizaciju ove akcije - gđi. Neli Orlović i Mirandi Hajny djelatnicama Crvenog križa u Metkoviću, Doroteji Đurković iz Osijeka (koja bi trebala uskoro postati Neretvanka), medicinskim sestrama Doma zdravlja Metković, Armidi Granić i Klementini Vučković, na pomoći pri uzimanju uzoraka te volonterkama Kristini Slavković, Marini Čizmić i Lidiji Jelavić.


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 18.10.2012. u 06:49 sati.