Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/depresija-ubija

Marketing

Fizičko i psihičko


Psihički sam loše, jučer je bio korak naprijed, danas dva nazad...ko da opet krećem down down down...nemam pojma koji je uzrok. No kad se serotonin stabilizira pokrenut ću se i doslovno i figurativno. Čitao sam da nas serotonin potiče na kretanje a kao nagradu kretanje povisuje serototin - pozitivna povratna veza.

No fizički sam odlično! Želim tu MOĆ da ovladam svojim tijelom, da budem u balansu i zdravoj težini. Hrana izgleda ima puno veću ulogu nego što mislimo! Ja nikad ali baš nikad nisam vodio računa o zdravoj prehrani, samo sam jeo što mi je bilo fino. Sad istražujem mogućnosti koje danas postoje. Recimo prehrana u zoni. Dr Barry Sears piše da je to moćan alat da bi se osjećali sjajno, bez umora, bez depresije, bez alergija i koječega. A svjetska zdravstvena organizacija navodi da je 70% bolesti uzrokovano lošom prehranom! Depresija je definitivno jedna od njih!

Vježbam ujutro nešto malo, hodam mrvicu do posla i to je to.

Istražujem i neka gotova rješenja zdrave prehrane, čini mi se inteligentno dizajnirana za jednostavnu upotrebu u današnjem stresnom i brzom načinu života. Vidim da ima i lakših načina od tri sata pripreme tri kg obroka u zoni. Samo sam jako skeptičan jer ne želim kemiju (antidepresivi su mi dovoljni) nego samo prirodno i zdravo. Bumo vidli, nisam ja curica da se važem svaki dan ali čini mi se kao da neke stvari iz moje prehrane imaju dobar utjecaj.

Danas je 3 tjedna Zoloft 50mg Vjerujem da meni čini dobro, to je moje iskustvo. Osjećam se ovako: makar umro za 5 godina od Zolofta a tih 5 godina živio tako kako se osjećam kad sam u lavovskoj snazi, neće mi biti žao. Što mi vrijedi da još 40 godina živim u paklu depresije???

Post je objavljen 16.10.2012. u 18:14 sati.