Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NOVI I STARI NAČELNICI POLICIJSKI POSTAJA U NERETVI

Ovih dana su u policijskim postajama u Neretvi dogodile određene kadrovske promjene.

Naime nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova krenulo u izbor (smjene) načelnika policijskih uprava, pristupilo se i u izbore načelnike policijskih postaja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Dolina Neretva ima 3 policijske postaje:
- Policijsku postaju Metković
- Postaju granične policije Metković i
- Policijsku postaju Ploče


Novost u izboru novih/starih načelnika je u tome što se najprije objavio natječaj za mjesta načelnika, potom je vršeno pismeno testiranje znanja, a oni koji su zadovoljili na pismenom, pozvani su i na usmeni razgovor, nakon čega je slijedilo imenovanje.

U Policijskoj postaji Metković se nije ništa promjenilo. Robert Vene je ostao načelnik policijske postaje. Iza Roberta Vene nije bilo nikakvih repova u upravljanju radom policijske postaje, pa je bilo realno za očekivati da će Rober Vene biti ponovno imenovan na mjesto načelnika Policijske postaje Metković.

No u Postaji granične policije Metković (PGP Metković) došlo je do smjene pa tako Niko Jerković iz Kule Norinske nije imenovan ponovno, već je na njegovo mjesto imenovan Zoran Pulić, dugogodišnji policijski djelatnik iz Ploča te bivši voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta u PU Dubrovačko-neretvanskoj.

Kontroverzni (sada bivši) načelnik PGP Metković Niko Jerković nije bio baš omiljen među policijskim djelatnicima zbog načina na koji je komunicirao s podređenima, kao i zbog svoje naravi, pa je njegova smjena bila očekivan potez. Često je dolazio u sukob sa kolegama s posla, bilo zbog načina upravljanja, profesionalnog mimoilaženja, bilo zbog nebitnih stvari, ali za Niku Jerkovića će malo tko reći da je tijekom svoje policijske karijere ostvario bilo kakvu imovinsku korist.

Na njegovo mjesto je došao Zoran Pulić koji među djelatnicima ima reputaciju profesionalca i osobe koja savjesno odrađuje svoj posao pa nema razloga sumnjati u nastavak takvog puta za novog načelnika PGP Metković. Zoran Pulić je inače bio član SDP-a te kao takav 2010 godine izabran u Gradski odbor SDP-a Grada Ploča. Mnogi će ipak reći da njegovo članstvo u SDP-u nije imalo odlučujući utjecaj na njegov izbor, već njegov dosadašnji rad.

Na mjesto načelnika Policijske postaje Ploče imenovan je Sretan Marević (36) iz Kule Norinske. Sretan Marević je dugo godina bio djelatnik u pomorskoj policiji i iza sebe nema mrlji u karijeri.

Dosadašnji načelnik Policijske postaje Ploče je bio Ivan Krešić koji je prošao mnoge čelne funkcije u policiji. Tako je obavljao i dužnost načelnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske kada se njegovo ime našlo prozvanim u aferi oko „kupovine“ glasova županijskih vijećnika Dubrovačko-neretvanske županije u jeku političkog rata Stipe Gabrića Jambe (HSS-a) i HDZ-a. Također se u više navrata našao pod udarom optužbi SDP-a da je HDZ-ov čovjek, a neki od SDP-ovaca su i javno govorili da će biti smjenjen kad se vlast promjeni, pa je jasno da je njegova smjena bila samo pitanje vremena.


Post je objavljen 15.10.2012. u 06:56 sati.