Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

AKCIJA DOBROTVORNE ZAKLADE "ANA RUKAVINA" I U NERETVI

Image and video hosting by TinyPic

Dolina Neretve je poznata po jako puno jedinstvenih stvari u našoj lijepoj Hrvatskoj koje da nabrajamo u ovaj tekst nebi stale. Za sve to ste zaslužni Vi Neretvani i zato Vas ovim putem Zaklada Ana Rukavina poziva da 17.listopada 2012. godine (SRIJEDA) odvojite par minuta i dođete u prostorije Crvenog Križa u Metkoviću. Pokažite i ovim putem da su Neretvani uvijek spremni pomoći!

Sve što je potrebno za postati dobrovoljni darivatelj krvotvornih matičnih stanica je da ste zdravi, punoljetni, ne stariji od 40 godina i da imate želju pomoći.
Znači, u srijedu s osmjehom na licu i malo krvi postanite dio velike obitelji Ane Rukavine i svih onih oboljelih kojima Mi možemo pomoći.

ŠTO ZAPRAVO SUDJELOVANJE U OVOJ AKCIJI ZNAČI?

Osobe koje su dale svoju krv u ovoj akciji upisuju se u Registar darivatelja i kada se pojavi teško bolesna osoba kojoj može pomoći, odnosno čiji su antigeni tkivne snošljivosti identični toj osobi, poziva se ta osoba da li pristaje na donaciju stanica (dakle kasnija donacija nije obvezna za one koji daruju krv u ovoj akciji)

Treba naglasiti da su darivatelji koji su darovali krvotvorne stanice već ranije na nekoj od 196. akcije Zaklade, već upisani u Registar. Odgovore na sva pitanja koja vas zanimaju možete pronaći na web stranici Zaklade, a ono što detaljnije zanima darivatelje na čestim pitanjima i odgovorima


O ZAKLADI ANA RUKAVINA

Zaklada Ana Rukavina započela je sa radom u prosincu 2006. godine, a formalno pravno je osnovana 14.2.2007. godine. Do danas je u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano 36 719 dobrovoljnih darivatelja.

Zaklada Ana Rukavina osnovana je nakon prerane smrti mlade novinarke Ane Rukavine s ciljem proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica i osnivanja Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine.

Matične stanice iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica transplantirane su pacijentu u Hrvatskoj.

Trenutno brojimo 23 dobrovoljna darivanja matičnih stanica od nesrodnih darivatelja od početka rada hrvatskog Registra, od toga je 15 darivanja bilo za pacijente u Hrvatskoj i 8 za pacijente u inozemstvu.

Velika zahvalnost svim donorima koji će se nesebično odazvati akciji u Metkoviću kako bi donirajući svoje matične stanice spasili život pacijentima s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnike s teškim oštećenjem koštane srži.

Lijek je u nama!


Post je objavljen 13.10.2012. u 00:40 sati.