Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Emira Zalokar: Vito i Karolina na karnevalu

Vito i Karolina na karnevalu

Moje čestitke poštovanoj Emiri Zalokar i Vanji Dobre na prekrasnoj dječjoj slikovnici

PREDSTAVLJANJE SLOBODNA DRŽAVA RIJEKA I HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
Nova slikovnica »Vito i Karolina na karnevalu«





RIJEKA » Nakon slikovnice »Vito i Karolina – Riječki karneval« Borivoja Bukve objavljene u ožujku ove godine, Udruga Slobodna Država Rijeka i Hrvatsko književno društvo Rijeka predstavili su jučer drugi dio trilogije u ediciji Vito i Karolina – »Vito i Karolina na karnevalu«.
Riječ je o slikovnici Emire Zalokar koja predstavlja kratku ilustriranu povijest grada na Rječini namijenjenu djeci koja se koncepcijski nastavlja na Bukvinu slikovnicu. Naime, lajtmotiv i ove slikovnice su Vito i Karolina, odnosno dječak i djevojčica s prepoznatljivim »riječkim imenima« koji sjede na zidu i promatraju što se s gradom događa kroz povijest, no za razliku od prve slikovnice pisane haiku/senryu stihom, druga je pisana za djecu.
– Najteže je pisati za djecu najmlađe životne dobi jer za to treba imati dušu djeteta, istaknuo je na jučerašnjem predstavljanju dr. sc. Jadran Zalokar, napomenuvši da se autorica pisanjem poezije i proze za djecu bavi od najranije mladosti.
Valerio Orlić istaknuo je da je autorica dobrim djelom za tekst slikovnice odabrala slobodni, ali i vezani stih, koji djeca posebno vole.
Likovnu obradu i crteže i ove slikovnice potpisuje Vanja Dobre, a urednik slikovnice Zlatko Moranjak najavio je zadnji dio trilogije s Vitom i Karolinom u glavnim ulogama za koji je zadužen Valerio Orlić. Naime, u proljeće bi trebala biti predstavljena Orlićeva erotska slikovnica koja će zaokružiti priču o povijesti grada Rijeke ispričane na različite načine i za različitu publiku. (K. K.)

----------------

lp, boro

http://www.novilist.hr/



Post je objavljen 12.10.2012. u 08:08 sati.