Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokreti11

Marketing

Čari modernog doba...

Sve nešto se vrtim po netu, pa čitam ovaj članak, pa čitam onaj članak i sve neke loše vijesti, sve neko crnilo ....
Dođe mi da se maknem od neta što dalje i da pobjegnem glavom bez obzira, ali ne može. Danas, čovjek bez neta je skoro izgubljen čovjek u prostoru i vremenu. Na internetu se ljudi upoznaju, čitaju novine, pretražuju forume, razmjenjuju iskustva, pišu dnevnike, čitaju knjige, sve nešto daleko i hladno ..... I onda se ja polako u svojoj glavi vratim u prošlost i mislim kako je to nekad, čak i ne tako davno bilo sve drugačije. Puno drugačije, možda puno teže ali puno toplije, puno intimnije. Sa sjetom se podsjetim tih vremena, vremena s dušom. Kad si u svakoj rođendanskoj ili novogodišnjoj čestitki mogao osjetiti duh tog vremena, duh tog rukopisa i na kraju vedrinu i sreću osobe koja ti je napisala ta tri reda. Nekada smo dnevnike pisali u neke svoje male teke u koje smo unosili sve svoje emocije. Kad čitam neki svoj prastari dnevnik, iz vremena kad sam još bila dijete, naprosto čitajući te retke lošeg djetinjeg rukopisa može se osjetiti duh tog vremena, duh tog života, kroz te retke možeš se jednostavno saživiti sa svim osjećajima i emocijama tog čarobnog trenutka.
Gledam, danas, pišem blog, nude mi se pozadine te, te i te, odaberi tu, tu i tu, font slova vam je taj i taj, sve neki kompjutori?
A gdje sam ja u cijeloj priči?
A gdje je tu moj onaj unutarnji štih u cijeloj priči?
A gdje je ono nešto u meni, ono još malo topline i ljudskosti, za koju se grčevito borim da ne pokleknem pred ovim ludim i modernim vremenom?
Sve ja tu nešto protestiram i sve se nešto bunim i sve kao ja to radije ne bih, ali, htjela ja to ili ne, uletjela sam u mašinu. Polako i neprimjetno me povukla i vuče me, i vidim da iz nje nažalost ne mogu. Došla su neka nova vremena, a na meni i meni sličnima, kojima ta internet vremena baš i ne odgovaraju previše, je da se borimo za ono nešto toplo u nama, što svi nosimo ali često u ovom ludom vremenu zaboravimo da imamo ili da samo uopće ikada imali .....

Post je objavljen 10.10.2012. u 20:20 sati.