Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krule

Marketing

Najava knjige "Obrana i zaštita od gluposti" 2. dio

07.12.2012. izlazi druga knjiga, "Obrana i zaštita od gluposti" 2.dio

Aj malo, riječ dvije o prvoj knjizi... pa ona malo o drugoj. Dakle, o prvoj:
Ova prva što je izašla, nju ste razgrabili ka žedan vode... ka humanitarnu pomoć... ka da je džabe. Povodom izlaska te prve knjige, napravio sam prezentaciju, ovdje u Rijeci u jednom kafiću. Bio sam skeptičan povodom te prezentacije, jer sam mislio da neće doći ni jedva 5 ljudi, a na kraju nas je bilo 20tak... s tim da smo počeli u 6 popodne a završili u pola 2 u jutro, isprativši konobare kući sa pivama u ruci i pjesmom u grlima. Ka da smo svadbu imali a ne prezentaciju. Uglavnom, to ću pamtit cijeli život... em prva knjiga, em se napio sa čitateljima/icama. Zajebancije na tone bilo, pive isto. Nakon te prezentacije, u danima koji su dolazili, našao sam se sa još 40tak ljudi i to sa svakim pojedinačno:

- Ajde Krule općina te jebla, daj dođi ovamo i donesi knjigu!

Onda ja u auto i pravac... tamo... vamo... gore... dolje... sve sam ih obišao, sa svakim sjeo, popio pivu, popričao, uručio knjigu. Paralelno sa tim, pričao sam sa svima vama preko maila. Mailova imam preko 200... pa sad računaj... u prosjeku sam razmjenio sa svakim po 7-8 mailova, što ukupno čini 1400 – 1600 poslanih mailova, i isto toliko pročitanih. Sve bi to bilo lako da se nisam u jutro u 6 dizao i išao na bauštelu pa tako do 5 popodne... a od 5 popodne na dalje, sve ovo gore navedeno. No, unatoč svemu, ona je izašla i dobar dio vas ju ima doma. Što se tiče kritika koje sam dobio od svih vas, ja ka da sam vas platio da hvalite knjigu. Nisam dobio niti jednu jedinu lošu kritiku. Da vam barem mogu sve te kritike pokazat... ovako, majku mu, ka da sam sebe hvalim. Svaki put kad bi poslao knjigu, tražio bi da mi javite jeste li ju dobili... a odgovori bi u 50% slučajeva bili:

- Krule, knjiga je došla... al jebi ga, evo dočepala se žena knjige, nakon žene mali, da mu pička materna, nikad knjige pročitao nije al ovu tvoju odmah... i evo tek sad ja došao na red

Stvarno sam nastojao sa svakim malo popričati, a vas sve skupa, do sada, preko 280. Koliko sam god mogao, popričao sam. Znalo se dogoditi da vidim nepročitan mail, jer jednostavno promakne. Na fejzbuku sam isto nastojao svima odgovoriti... pa sad, ako ima netko kome ništa ne odgovorih, ja se ovim putem ispričavam... jer eto, ja sam samo obični bauštelac koji je izdao knjigu i slabo stoji sa slobodnim vremenom. Svakom od vas sam napisao posvetu u knjigu i svaka je različita tako da su vam te posvete ka neki unikat. Eto... to bi bilo sve što se tiče prve knjige... imam još 80 komada na lageru, a to će otići kroz sljedećih 2 mjeseca, taman dok izađe druga knjiga.

Ajmo sad malo o drugoj knjizi:



Druga knjiga izlazi točno 07.12.2012. Taman prije smaka svijeta i Božića. Ova prva je imala crne korice, druga će imati bijele. Crne korice pristaju uz ljetno izdanje jer kad guzičetinu okreneš prema suncu, el ona pocrni? – bogami pocrni. A jel guzičetina zimi pobjeli? – bogami pobjeli. E pa zato će ova druga knjiga biti bijela... nema majko, pravo zimsko izdanje. Što se tiče same knjige, ovaj put idem na 160 stranica. Korice i dalje tvrde a od ilustracija u knjizi, naravno pogađate, opet medvjedi - Pere, Mile i Brankica, od Mile žena. Što se tiče sadržaja, od tih 160 stranica, 50 stranica će otpadati na potpuno nove tekstove kojih neće biti nigdje nego u knjizi. Bit će u knjizi i „Topnički dnevnici“ od Mile i Pere, tako da će svako od vas imati svoj primjerak topničkih dnevnika. Mislim, moga bi ja sad tu drobit, al više manje znate kakav vas sadržaj tekstova čeka u ovoj drugoj knjizi – čisti smijeh. A pazi, toliko svi skupa sranja imamo... toliko pizdarija... toliko problema... da eto, ovom knjigom nastojim sve to razbiti, da bar tih 2 i pol sata, dok čitate knjigu, smijete se onako od srca i zaboravite na sva sranja. Što se tiče nekakve cenzure u knjizi – ista je strogo zabranjena. Sve je onako kako treba biti, iskreno i identično stvarnom životu. Prva knjiga lektora vidjela nije, a bogami neće ni druga. Sve u svemu, jedan pravi domaći rvacki proizvod. Što se tiče cijene, ova prva je koštala 80 kuna a ova druga će biti jeftinija. Za sad stvari stoje tako da će biti jeftinija i nadam se da se ništa u mojim planovima neće izjaloviti... pa ako bude kako sam zamislio, kažem, bit će jeftinija. Sponzora za tiskanje nije bilo ni na prvoj, a kako stvari stoje, neće biti ni na drugoj knjizi. Sponzora nema, al ono najbitnije, knjiga ima svoju publiku koja je posebna. Ima vas doktora, automehaničara, čistačica, profesora u školama i fakultetima, bauštelaca, pomoraca, pravnika, novinara, električara, domaćica, konobara... moga bi do sutra nabrajat.

Ja sad uzimam godišnji odmor, od jedno mjesec dana, što se tiče pisanja na blogu, kako bih mogao napisati nove tekstove za knjigu. Znači, računajte da je 07.12. knjiga dostupna... i eto, ako ne znate što bi nekome poklonili za Božić, sad znate. ;)

Ukoliko netko želi rezervirati svoj primjerak druge knjige, mail je:

bloger.krule@gmail.com

pa se javite...

E i još nešto, aj ako vam nije teško, ispunite ovo anketno pitanje ispod...
Sve vas skupa puno pozdravljam... i hvala vam svima! ;)
Krule, stavi mi sa strane:
  
pollcode.com free polls 




Post je objavljen 10.10.2012. u 13:34 sati.