Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

O svemu po malo


Dragi prijatelji, dragi blogeri eto i nas malo nakon kraće pauze.
Kako vrijeme leti nismo se dobro niti okrenuli a već smo dobro zagazili u jesen.
Anjica je početkom rujna krenula u novu školsku godinu. No da se mi vratimo malo u natrag točnije što je Anjica radila preko ljeta.

Nakon završetka školske godine u „Malom domu“, Anja je sredinom lipnja krenula u ljetnu školu Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Red terapija, red igre, zabave i izleta oduševljavalo je Anju puna dva mjeseca. Koristimo ovu priliku da se i mi roditelji još jednom zahvalimo svom medicinskom i ne medicinskom osoblju ljetne škole na izuzetnom trudu, zalaganju a prije svega na odličnom i profesionalnom odnosu kako prema djeci tako i prema nama roditeljima. Sredinom srpnja ponovo smo bili na kontroli u Lovranu i ovaj put smo ostali malo „šokirani“. Naime anjin operirani desni kuk ponovo luksiran. Ne u toj mjeri kao prije dvije godine kad je bio operiran ali više nije u ležištu. Doktorov savjet je da se ponovo napravi operativni zahvat. Po dolasku u Zagreb posavjetovali smo se sa anjinom fizio terapeutkinjom Sanjom i privat ortopedom dr.Irha te smo u dogovoru sa njima do daljnjeg odgodili operativni zahvat, s obzirom da kuk nije u velikoj mjeri luksiran a trenutno ne bi dobili ništa a izgubili bi puno s obzirom na njezino stanje s dišnim putovima.
Kad smo već kod stanja s dišnim putovima, anja je cijelo ljeto prošla bez infekta, tek je nedavno imala mali infekt i sad je trenutno na antibiotiku i trenutno ne pohađa „Mali dom“.
No i dalje veseli činjenica da od siječnja 2009 g. Anja nije bila hospitalizirana u bolnici. Dakle, problemi s dišnim putovima su i dalje prisutni ali uspijevamo sve to nekako rješavati antibiotikom, drenažnim prslukom, aspiriranjem i odlaskom u slanu sobu. Polako joj je imunitet sve bolji i bolji a tome pridonosi činjenica da nemamo više problema niti sa hranjenjem niti s uzimanjem tekućine (Anja jede i pije ko mali „smuk“ što se i polako i vidi na kilaži ). Epileptični napadi su i dalje prisutni no s terapijom pokušavamo to sve svesti na minimum i pod kontrolom. Najčešći su i dalje prilikom buđenja te prilikom uzimanja hrane i tekućine.
Što se tehničkog djela tiče, Anja je u srpnju dobila dvoja nova kolica, odnosno jedna kolica i jednu sjedalicu. Dio ide na doznaku a dio smo morali nadoplatiti. Ovim putem se zahvaljujemo Zakladi policijske solidarnosti na novčanoj pomoći za nadoplatu gore navedenih invalidskih pomagala kao i Herbalife Hrvatska na organiziranom party-u.
Krajem kolovoza mjeseca Anja je bila tjedan dana na moru. Ne moramo Vam ni govoriti koliko je uživala u kupanju, sunčanju i dugim šetnjama.

Eto to bi ukratko bilo to. Ljetni praznici su već odavno iza nas i Anja je već u punom pogonu ( svakodnevno 6 sati rehabilitacijskog programa u „Malom domu“, ponedjeljkom privat senzomotoričke vježbe s tetom Koraljkom a srijedom fizikalna kod tete Sanje u Krapinskim toplicama).

Do novog javljanja jedan mah, mah wave i jedan cmokić kiss šalje Vam Anjić.


Post je objavljen 08.10.2012. u 23:15 sati.