Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

Klapa prva - FotOOko

Kad se nakupi puno toga za ispričati i pokazati, pa neznaš odkud da kreneši sve ti izgleda kao da je zbrda-zdola...
najbolje je krenit iz početka.
Pa krenimo na to putovanje koje mi je u život donijelo nove događaje, ljude, krajolike, iskustva, ljepotu i sreću.

Tiru-riru-lilu-tiru-liru-rilu.....oglasilo se HAK upozorenje: "Tunel Sv.Rok zatvoren - kolona na izlazu sa auto-puta kod Zadra je duga 6 kilometara-molimo vozače za strpljenje....blablabla...."
Biž'mo ća sa auto-puta prije nego se zalipimo na rep kolone!
Prvi izlaz Pirovac, skrećemo na staru cestu za Zagreb, uživamo u kamenim krajolicima
benkovačkog kraja...pamtimo putokaze koji će nas povesti jednog dana do Asserie, Mačkova kamena....uskoro...
Kod Benkovca skrećemo na sjeverni pravac, a kod Karina se sudaramo s prvim naletima velebitske bure.
Podivljala divljakuša okitila je more bijelim krestama...prelijeva olovnosivu pjenu preko velebnih vrhova,
kao kad pretjeraš s pjenušavom kupkom, pa pustiš da te cijelu oblije i prelije....guši te...Idemo joj u susret...buri, planini, kiši?
ne obećava planirano zaustavljanje u Smiljanu...možda na povratku?Smiljan smo odgodili i preskočili....vraćanje na Dalmatinu otkazali....upijam još uvijek zelene krajolike Like...
zapisujem u bilješke:
Veliki Urljaj (?vrh?) kod Gračaca, Cerovačke pećine, Korenica, Plitvička jezera, Rastovača, slapovi Korane, uz cestu prodaju se vrganji, med, sir (nema tih delicija na Dalmatini), Petrova gora, Slunj i Rastoke, Karlovac,
prelazimo mostove...1,2,3...
skrećemo za Klinča sela i eto nas na prigorskim bregima....gore-dole, kuruze, šume, staze i bogaze....
zbrda-zdola i tu smo... zadnja pošta ...Samobor!!
Kremšnite u frižideru, Borkina večera u loncu, kakofonija u Havani, bermet i
prigušeno uzbuđenje pred događaj koji nas je prizvao u ovaj krajMladi i perspektivni foto klub "Klik" iz Svete Nedelje organizirao je svoj prvi foto događaj, nazvao ga "FotOOko" i objavio start u subotu, 15.09.2012. u ornitološkom rezervatu Sava-Strmec kod Svete Nedelje.
Ideja vodilja bila je da se svi mi koji smo se prijavili za sudjelovanje, upoznamo sa mukotrpnim i napornim snimanjem ptica na njihovim prirodnim staništima. U svijetu se to popularno zove Bird Watching i vrlo je rašireno i popularno među ljubiteljima ptica i prirode.

Nakon svega toga mogla sam samo reći: "Svaka vam čast! Hvala vam na predivnim fotografijama pernatih stvorenja, pa i onih inih....hvala vam jer te fotografije prikazuju svu veličanstvenost tog dugo očekivanog trenutka.
Ipak....nije to za mene, ....ponekad pokušam uhvatiti u objektiv neku pticu, ali obično to budu one nebojažljive ptice kao što su: galebovi,labudovi, patke, vrapci, grlice i golubovi, sove i jastrebovi u Sokolarskom centru...jednom sam krenula prema bijelim čapljama....uslikala ih jesam, iz daljine...ali kako sam im se približavala one su otphnule i adio čaplje!
Plan organizatora bio je i pokušaj fotografiranja ptica koje bi mogli sresti u ornitološkom rezervatu Sava-Strmec, ali nakon ovog uvoda u fotografiranje ptica bilo je svima jasno da od divljih ptica neće biti ni pera. Pored nas 40-50 brbljavaca u šarenoj odjeći žarkih boja, sa foto-oružjem na gotofs...sve su ptice dale krilima vjetra."Pecanje" - (Ekipa)


Foto-ptičar Tomica Rubinić je to predvidio pa nam je donio jednu ptičicu iz svoje kolekcije za prezentaciju

Velika sjenica - glavom i kljunom!