Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Krvavi bod u Daruvaru - Boki hvala i čekamo te

Situacija u momčadi pred utakmicu protiv trenutno prvoplasirane momčadi prvenstva NK Daruvara zbog više broja slučajeva nije ukazivala na dobro te je bilo pitanje u kojem će sastavu NK Bilo doći na vruće gostovanje. Prvo i najteže nas je pogodio izostanak Bojana Verića od kojeg se moramo oprostiti na duže vrijeme zbog njegovih fakultetskih obaveza, a koji će osim u igri, nedostajati i zbog svoje osobnosti te u krajnjem slučaju i tijekom onih trećih poluvremena koja su u ovom rangu natjecanja bitna koliko i treninzi. Pored njega ostali smo i bez Grđijana zbog viroze te Vedrana Pavića koji je nesretno nastradao na poslu te se svi nadamo da će se uskoro priključiti momčadi.

U cijeloj toj situaciji došli smo po pobjedu u Daruvar i o ničemu drugom nismo razmišljali, iako da nam je netko prije utakmice ponudio bod, mišljenja sam da nitko ne bi imao ništa protiv.

Utakmica je krenula opasno po naša vrata, prvo je nakon greške Totha, Vuković izbio pred Pavlovića na vratima, pri čemu je napadač Daruvara previše oklijevao te u dva navrata odgađao udarac što je bilo dovoljno Tothu da ispravi svoju grešku te uzme loptu napadaču Daruvara.

Potom je Vuković ponovo izbio sam pred golmana Bila te ga pokušao prebaciti, ali je lopta otišla preko gola. Tada se momčad Bila zbrojila, konsolidirala redove te počela smisleno kreirati akcije.

Jednu takvu nije uspio iskoristiti Veg koji je ušao u kazneni prostor Daruvara gdje ga je u klizećem startu dočekao stoper, čime je omeo našeg napadača koji loptu upućuje pored vrata domaćih. Nedugo potom Robert Kastlinger nakon duplog pasa koristi slobodan prostor na lijevoj strani napada te upućuje loptu prema Bakšaju u šesnaestercu koji iz voleja poentira za vodstvo Bila.

Daruvar je do kraja prvog poluvremena imao još nekoliko poluprilika te jednu izrazito opasnu šansu kada je nakon prekida domaći igrač glavom loptu uputio prema vratima na što je bio spreman gostujući vratar.

Drugo poluvrijeme je proteklo u znaku Daruvara koji je kontrolirao igru uz srdačnu pomoć glavnog arbitra Karlice kojemu se izgleda netko iz Pisanice jako zamjerio, pri čemu je Bilo imao konkretne šanse za povećanje vodstva.

U cijeloj toj priči Daruvar je promašio nekoliko vrlo dobrih prilika od kojih vrijedi istaknuti onu Vukovića koji idealnu loptu na drugu stativu šalje pored gola, zatim priliku nakon prekida kada domaći igrač glavom s pet metara promašuje cijela vrata te ponovo mrtvu šansu nakon kornera koju gosti ne koriste odnosno pogađaju gredu.

Kod Bila šanse su imali Bakšaj koji se sam izborio za priliku, odnosno iskoristio svoj opasan udarac te je s udaljenosti s 30-tak metara opalio za malo pored vratnice, dok je priliku za rješavanje pitanja pobjednika imao Veg koji je maestralno prošao između dvojice obrambenih igrača te izbio sam pred vratara kojeg je u konačnici i savladao, ali je loptu zaustavila vratnica, pri čemu se još odbila Vegu čiji ponovljeni udarac u klizećem startu brani stoper domaćih.

Pred sam kraj utakmice sudac Karlica je ponovo dosudio jedan u nizu smiješnih prekršaja u zoni šuta iz kojeg je Daruvar postigao izjednačujući pogodak, ostavio bod u Daruvaru te zadržao prvo mjesto na tablici.

Ne mogu se ne osvrnuti na suđenje tog Karlice, koji je u najmanju ruku izgledao kao da mu se netko iz Pisanice smrtno zamjerio. Tijekom cijele utakmice dosudio je više od 20 prekršaja za Daruvar u zoni šuta, od kojih su neki uistinu ulazili u sferu znanstvene fantastike, budući mi nitko ne može objasniti kako se može dosuditi prekršaj protiv stopera kojega napadač drži rukama i onemogućuje ga u normalnom oduzimanju lopte. Isto tako volio bih da nam B. Karlica objasni što je to indirekt budući je za domaće dosudio isti u situaciji koja nikome ne može biti jasna.

Zbog cijele te situacije u kojoj smo desetkovani došli u Daruvar, gdje smo nakon vodstva stali na žulj jednom sudcu, čije se sudačko poštenje može proispitivati već sezonama, moram konstatirati da si slobodno svi igrači, trener i uprava možemo pogledati u oči te reći kako smo dali sve od sebe, pri čemu smo osim dobrog protivnika uz probleme s kadrom i suđenjem uspjeli ostvariti pozitivan rezultat.

Ovim putem se zahvaljujemo Bojanu Veriću za dosadašnje igranje u klubu, svu ljubav koju je pokazao prema NK Bilu za koji je do sada igrao srčano, ne štedeći sebe, uvijek gledajući na momčad bez potrebe isticanja osobnih zasluga kojih je uistinu mnogo i koje će nam uvelike nedostajati u narednom razdoblju. Boki je svjestan da ga u klubu uvijek čekamo te da je uvijek dobro došao.


Post je objavljen 04.10.2012. u 20:48 sati.